De Franciscusparochie – waar ook onze Lieropse parochie toe behoort – en de Protestantse geloofsgemeenschap hebben de handen ineen geslagen om samen een oecumenische adventsviering “nieuwe stijl” te organiseren.

Deze oecumenische adventsviering “nieuwe stijl” vindt plaats a.s. zondag 16 december om 10.00 uur in de Antoniuskerk te Heusden. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het koor “Incantare” met combo, onderdeel van Muziek Vereniging Jong Nederland Asten. “Incantare” is onder meer bekend van “Passion Heusden” waarbij dit koor een groot gedeelte van de zang voor haar rekening neemt.

Het is een “oecumenische viering nieuwe stijl”. Dit betekent dat de opzet nogal afwijkt van de traditionele vieringen. Het gerenommeerde koor “Incantare” zal samen met het combo enkele nummers ten gehore brengen die vooraf worden gegaan door een kort verhaal, een korte gedachte of een korte overdenking. Deze inleiding op de nummers wordt ondersteund met passende beelden die zichtbaar gemaakt worden op de twee mooie nieuwe grote schermen in de Antonius kerk. De Antonius kerk is onlangs in het nieuws geweest omdat deze kerk omgevormd wordt tot een Belevingskerk.

Het thema van deze adventsviering is “verwachting”. Verwachting kan op allerlei manieren worden geïnterpreteerd: we verwachten het Kerstkind, maar we (ver)wachten en hopen op een betere wereld. In deze viering is plaats voor muziek, licht, meditatie en samenzang. We willen samen nadenken over deze “verwachting”, samen geraakt worden door de muziek en samen, als christenen, wachten op de komst van het Kerstkind.