Ondanks dat de bijeenkomst ‘Someren Geraakt’, aanvankelijk gepland op 27 september, verzet is naar een later moment, heeft de werkgroep niet stilgezeten.

In deze bijzondere tijd is er binnen de groep van Someren Geraakt en Samen voor Someren toch de behoefte om mensen te verbinden en aandacht voor elkaar te hebben en te houden. Niet alleen door een bijeenkomst maar ook door andere initiatieven. Ook de gemeente Someren draagt deze boodschap van harte uit. Daarom is het idee ontstaan om alle inwoners van de gemeente Someren een hart onder de riem te steken door huis aan huis een unieke ansichtkaart te verspreiden, die lokaal ontworpen en gedrukt is.

Deze ansichtkaart biedt alle inwoners de mogelijkheid om elkaar een kaartje te sturen met daarop een persoonlijke boodschap of mooie tekening om ook weer iemand anders een hart onder de riem te steken. De initiatiefnemers merken namelijk dat veel mensen in Someren in deze bijzondere tijd klaar willen staan voor elkaar, al kunnen ze dan niet fysiek bij elkaar komen. De werkgroep hoopt op deze manier iets positiefs teweeg te kunnen brengen en elkaar zo, al is het op afstand, toch te kunnen verbinden.

De initiatiefnemers hopen dat de inwoners hier massaal hun bijdrage aan willen leveren, door elkaar een hartverwarmend kaartje te sturen of te bezorgen. Dit kan binnen de gemeente Someren, maar de ansichtkaarten mogen natuurlijk ook door heel het land verstuurd worden. Het gaat ons om de boodschap om aandacht voor elkaar te hebben.

Het vragen van vrijwilligers om de ansichtkaart in de gemeente Someren huis aan huis te verspreiden was in no-time geregeld en heeft de initiatiefnemers dan ook enorm overweldigd. Het lijkt wel of iedereen een steentje bij wil dragen. Meer dan vijftig vrijwilligers gaan in week 47 de ansichtkaarten huis aan huis verspreiden. De beweging van Someren Geraakt met aandacht voor elkaar is dan ook volop navolging aan het krijgen in heel Someren.

De ansichtkaarten worden zo veel mogelijk huis aan huis verspreid. Mochten mensen de kaart toch gemist hebben, of nog een extra exemplaar willen, dan zullen deze (mits de maatregelen het weer toelaten) vanaf 20 november af te halen zijn bij het gemeentehuis, de bibliotheek en in de gemeenschapshuizen in Someren, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop (zo lang de voorraad strekt).

Eenieder, die alsnog ook mee wil denken of bij wil dragen aan de bijeenkomst Someren Geraakt in 2021, is van harte welkom zich te melden, door een e-mail te sturen naar info@samenvoorsomeren.nl.