Harrie vd Sanden stuurde ons namens de Stichting Lierop 825 onderstaand bericht en foto’s…

“De Allerzielenviering, zondag 6 november, is een bijzondere dag geworden. Op deze morgen zijn vele dankbare herinneringen opgehaald over de dierbare overledenen, die in de periode van 1 november 2021-2022 en vanaf het jaar 1155 gestorven zijn. De plechtigheden zijn door vele familieleden bijgewoond in de Koepelkerk van de H. Naam Jezus van de Parochie Heilige Franciscus in Lierop.

Aan het begin van deze bijzondere viering heeft pastoor S. Steijaert de betekenis en overeenkomsten van Allerzielen en een herdenkingsviering uiteen gezet. Beide zijn bijzondere dagen, waarop vele kaarsjes ontstoken worden voor onze dierbaren.

Op zulke momenten herinneren ons de tranen van vreugde en verdriet troost bij elkaar zoeken en elkaar verbinden. Een teken van verbondenheid en waar veel liefde aanwezig zijn.

De Plechtige Eucharistieviering is opgeluisterd door mannenkoor A Capella onder leiding van dirigent Theo van Heugten. Organist Peter van Schalen begeleidde de koorwerken met orgelspel.

Eerbetoon aan haar inwoners
Aan het einde van de plechtigheden hebben voorganger pastoor S. Steijaert en de beide lektoren het herdenkingskruis en een witte roos aan de dierbaren overhandigd.

De Stichting Lierop 825 heeft aan het einde van de viering een speciale noveen herdenkingskaars ontstoken op de zeventig meter lange eeuwenoude kerkhofmuur in het hart van het dorp.
Met het ontsteken van deze bijzondere noveenkaars wordt een eerbetoon gebracht aan de dierbare overleden inwoners in Lierop”.

De heer Wolters-Leijten en Ben van Bussel ontsteken samen de speciale herdenkingskaars op de kerkhofmuur.

Foto’s: Harrie van der Sanden.