Afgelopen dinsdag 23 januari hield Ameezing haar laatste Algemene Ledenvergadering.
In het openingswoord benadrukte Annie Welten nog eens hoe moeilijk het was toen medio 2017 het besluit genomen werd om met het koor te stoppen. Ze prees de leden voor hun inzet dat ze er toch nog een mooi half jaar van hebben gemaakt en de motivatie toonden om samen naar het kerstconcert met Amuze en de H. Mis op Tweede Kerstdag toe te werken.
Tijdens de vergadering memoreerde dirigent Trudy Timmers hoe zij destijds, in het 60-jarig jubileumjaar en nog onder de naam De Bosgalm, begon bij het koor en keek nog terug naar de afgelopen 12 jaar.
Zo heeft het koor de nodige veranderingen ondergaan.,
De lange rokken werden vervangen door eigentijdse kleding en de mannen deden de kostuums van de hand en kozen ook voor een wat nonchalantere uitstraling.
Ook de naam van het koor werd veranderd van De Bosgalm in Ameezing. Er kwam een website en het repertoire werd aangepast. Allemaal in de hoop om meer leden te krijgen. Helaas heeft het niet de vruchten afgeworpen waar het koor zo op gehoopt had. Na dit woordje van Trudy bedankte Annie Welten haar voor de inzet die zij als dirigent al die jaren getoond heeft.
Tijdens deze vergadering werden enkele mensen in het zonnetje gezet, die zich op een geweldige manier lange tijd ingezet hebben voor het koor. Vijf leden kregen daarvoor het speldje voor bijzondere verdiensten met bijbehorende oorkonde.
Dit waren Jan v. Doorn, die elke maand het ophalen van textiel regelde, jarenlang in het bestuur gezeten heeft en altijd bereid was hand en spandiensten te verrichten. Verder Jan Smits voor het vele werk dat hij voor het koor gedaan heeft en de creatieve manier waarop hij iets wist te maken voor het aankleden van de zaal tijdens een optreden.
Wilma v. Lierop voor het bijhouden van de website en haar jarenlange bestuursfunctie en Mien Hendriks die in 2018 haar vijftigjarig lidmaatschap gevierd zou hebben en ook altijd bereid is geweest om mee te denken en waar het nodig was bij te springen, ook in de tijd dat zij nog de bakkerswinkel had en druk bezet was.
De laatste die het speldje kreeg was Riky v. Doorn. Zij is secretaris geweest vanaf 1986 en heeft al die jaren nauwkeurig alles bijgehouden.
Tot slot dankte Mien Hendrikx het bestuur voor al het werk en wist te vertellen dat in de afgelopen 72 jaar 15 dirigenten de leiding hebben gehad.
Het laatste woord was aan voorzitter Annie Welten. Zij dankte iedereen en sloot af met de woorden dat ze hoopte dat de leden een andere invulling voor de dinsdagavond zouden vinden.