Het waarom Bart deze uitdaging aangaat wordt duidelijk in onderstaand bericht en interview. Bart zegt…

“We hebben bijna allemaal te maken gehad met familieleden, vrienden of bekenden die zijn overleden aan kanker. Mijn eerste ervaring was op jonge leeftijd het verliezen van mijn opa aan deze ziekte, later gevolgd door onder andere enkele ooms en tantes, mijn schoonmoeder, en mijn stiefmoeder.

Vorig jaar is mijn lieve vriendin Annelou overleden na 5 jaar ziek te zijn geweest. Tegenslag na tegenslag maar toch wist je altijd te kijken wat er wel was en hebben we samen met Kevin en Dana, Nick en Sanne er elke dag uitgehaald wat erin zat. Je hoopte op behandeling met een nieuwe immunotherapie. Helaas waren eerst je bloedwaarden niet goed genoeg om mee te doen, en toen je bloedwaarden wel voldeden stond de studie tijdelijk stil. Het kwam er nooit meer van.

Het belang van dergelijk onderzoek is erg groot. Voor Annelou kwam het te laat, maar iedereen die door kanker getroffen wordt maakt een grotere kans deze vreselijke ziekte te overleven dankzij nieuwe kennis en vondsten. Hoe meer geld er beschikbaar is, hoe verder we samen komen.

Daarom doe ik mee om geld op te halen voor het KWF!”

Succes Bart!

Zie ook de website van Bart waarop je eventueel kunt doneren en het interview van Harrie van Horik namens Siris hieronder.