De leden van de vrienden van de Koepelkerk brachten afgelopen donderdag een bezoek bij Dealmans Klokken & Uurwerken. Koepellid Ralph van Veghel heeft 5 jaar geleden Daelmans overgenomen en zich gevestigd op Stipdonk 16.

De rondleiding vond zowel op Stipdonk plaats als in Stiphout waar Toine Daelmans (grondlegger van het bedrijf) zijn werkplaats heeft. Toine en Ralph werken nog steeds heel nauw samen waardoor de kennis goed behouden blijft.

Bij Toine zag men vele oude uurwerken met elk een zeer mooi en interessant verhaal. Hij specialiseert zich nu vooral in het maken van astronomische klokken en restaureren van oude uurwerken van particulieren.

Bij Ralph kreeg men een mooi beeld van wat er allemaal komt kijken bij het restaureren van allerlei soorten kerkklokken. Onlangs heeft Ralph ook onze Koepelkerk voorzien van mooie heldere ledverlichting. Een kijkje achter de schermen maakte duidelijk wat daar allemaal bij komt kijken. Ralph rijdt door het hele land om diverse soorten monumentale klokken te restaureren cq repareren. Dat er jaarlijks nog 5 nieuwe kerken worden gebouwd was verrassend om te horen.

Al met al was het voor iedereen een zeer interessante middag/avond welke nog gezellig met een hapje en drankje werd afgesloten.

De vrienden van de Koepelkerk bedanken Ralph en Toine hartelijk dat zij hen op gepassioneerde wijze mee namen in de Klokken & Uurwerkenwereld!