Het is het meeslepende verhaal van ‘Der müde Tod’ (Fritz Lang 1921) op groot scherm. Speciaal voor deze filmvertoning componeerde Steven Kamperman spannende muziek die de filmklassieker uit 1921 nieuwe betekenis geeft. De live muziek wordt vrijdagavond uitgevoerd door de vijf vrouwen van Wishful Singing, bijgestaan door percussionist Modar Salama.

Wishful Singing – dat al eerder in de Koepelkerk optrad – wil méér dan alleen muziek maken. De concerten van hen zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. Ze krijgen op deze avond volop de gelegenheid dit te laten zien en horen.

De film gaat over een pasgetrouwde vrouw (Lil Dagover) wier jonge echtgenoot opeens sterft, een mooie metafoor voor al die jongemannen die tijdens de Eerste Wereldoorlog het leven lieten op het slagveld. Overmand door verdriet doet zij een zelfmoordpoging, waarna zij oog in oog komt te staan met De Dood. Radeloos vraagt zij hem haar man terug te brengen naar het land der levenden. Hij staat het toe, mits het haar lukt drie levens te redden van de dood. Dan volgen drie episodes in verschillende exotische decors: Mekka, Venetië en het oude China, waarbij de acteurs uit de raamvertelling terugkeren in andere gedaantes (nrc).

Door de live uitgevoerde filmmuziek krijgt deze film van Fritz Lang, die onder meer Hitchcock en Steven Spielberg inspireerde, een prachtige extra dimensie. Een unieke ervaring!

Kaartjes voor deze unieke avond zijn HIER te bestellen.

Zie hieronder de trailer en het interview dat Ferd Raaymakers met Harrie van Horik namens Siris had.