Van Wim Steenbakkers kregen we onderstaand bericht…

“Op dit moment bloeit de Strabrechtse-Heide weer prachtig. Daar genieten vele fietsers en wandelaars op dit moment weer van. Ook de vogelkijkhut bij het Beuven wordt nu druk bezocht.

Het natuurlijke proces op de heide zet zich echter voort. Dat laat zich zien doordat de berken daar in de omgeving weer volop groeien. Dit is een constant proces dat zich blijft herhalen en onze aandacht en inspanning blijft vragen. Met name de oevers van het ven en omgeving dreigen te worden overwoekerd door opkomende berken waardoor het zicht op het ven verdwijnt.

IVN Asten-Someren, IVN Mierlo en de gemeente Someren organiseren een tweetal ochtenden om met vrijwilligers de Berken te verwijderen. Dit vindt plaats op zaterdag 18 en 25 september, telkens van 9.00 tot 12.30 uur!

Vele handen maken licht werk; komt U ook helpen?
Meldt U dan aan bij Gerard Claassen, IVN Asten-Someren, tel. 06-22982965, mail: gerardenmarieke@outlook.com of bij Theo van den Broek, IVN Mierlo, tel.  06-3168728, mail: twgvandenbroek@onsbrabantnet.nl.

Verzamelen om 9.00 uur bij de knuppelbrug naar de vogelkijkhut bij het Beuven. Parkeren kan bij parkeerplaats het Jasper aan de Bussersdijk in Lierop maar wellicht is het handiger per fiets te komen. Breng zo mogelijk een schop mee om de grotere berken uit te steken. Uiteraard is er koffie en thee aanwezig!

Foto: Siris