“Vanuit het diepste van mijn hart wens ik jullie allemaal een gelukkig, vredig en bovenal gezond 2021. Dat het nieuwe jaar er één mag zijn van hoop en vreugde, van toekomst en weer vooruitzien. Een jaar van meer nabijheid en hernieuwd vertrouwen.

Want wat zou het mooi zijn…
als 2021 het jaar wordt waarin jongeren weer volop kunnen bouwen aan hun toekomst en hun dromen kunnen verwezenlijken. Een jaar waarin ze samen plezier maken, samen op school zijn en uit hun dak kunnen gaan op een festival. Een jaar waarin een potje voetbal, handbal of hockey weer gewoon is en competities gespeeld kunnen worden. Een jaar zonder angst en beperkingen en waarin opa`s en oma`s weer volop geknuffeld mogen worden.

Wat zou het mooi zijn…
als ondernemers in 2021 weer vol vertrouwen kunnen bouwen aan hun bedrijf en daarmee hun eigen toekomst en die van vele gezinnen zeker kunnen stellen. En hoe mooi zou het zijn als alle mensen die in 2020 extra hard hebben gewerkt, onder omstandigheden die ze nooit hadden kunnen bedenken, in 2021 weer opgelucht kunnen ademhalen. Als de druk op hun schouders weer afneemt en ze hun werk weer vooral met plezier kunnen doen.

Wat zou het mooi zijn…
als we in 2021 het leven weer volop samen kunnen beleven. Een jaar waarin verjaardagen, feestdagen, bruiloften en andere heuglijke gebeurtenissen gevierd kunnen worden zoals we dat zelf graag willen. Maar ook een jaar waarin we weer samen leuke activiteiten kunnen ondernemen, allemaal samenkomen voor een heilige mis en samen afscheid kunnen nemen van dierbaren die ons ontvallen. Een jaar waarin we elkaar weer troost kunnen bieden en verdriet kunnen delen door een arm om elkaar heen te slaan en elkaar een knuffel te geven. Een jaar waarin dat schouderklopje, die handdruk en een zoen weer terugkeren in ons leven om hopelijk nooit meer te verdwijnen.

En wat zou het mooi zijn…
als we al het goede weten te behouden dat het uitzonderlijke jaar dat achter ons ligt ons ook heeft gebracht. Als we straks na de coronacrisis elkaar niet uit het oog verliezen, we extra aandacht blijven houden voor de ouderen en eenzame medemensen. Als we de creativiteit waarmee we allerlei nieuwe wegen hebben weten te bewandelen vasthouden, om de toekomst samen verder vorm te geven. We zijn ons meer dan ooit bewust geworden van de waarde van aandacht, van onderling contact, van verbondenheid, samenhang, gezamenlijke kracht en gemeenschapszin. Laten we dat bewustzijn en de veerkracht die we getoond hebben in 2021 gebruiken om de wereld een beetje mooier te maken.

Ik wil daar heel graag samen met jullie allemaal de schouders onder zetten. En ik hoop dat we elkaar heel snel in het nieuwe jaar weer wat meer kunnen ontmoeten om daar gezamenlijk invulling aan te geven.

Ik wens iedereen, dichtbij of ver weg, een betere wereld in 2021!”
Jullie burgemeester,
Dilia Blok

Bron: Gemeente Someren

De burgemeester hield op woensdag 13 januari ook nog een nieuwjaarstoespraak toen zij de vergadering van de commissie Ruimte opende.