Van de Stichting Lierop 825 kregen we onderstaand  bericht…

“Lierop staat aan de vooravond van de jaarlijkse kermis en de zondag 19 september geeft families de mogelijkheid de lange Coronatijd even van een andere kant te bekijken.

Toch is er op deze zondag nog een ander belangrijk evenement en wel in het Limburgse Peeldorp Meijel. Hier vindt i.s.m. vele organisaties, stichtingen en verenigingen uit de Peelregio onder verantwoordelijkheid van Death Valley de Peel de Ceremonie Bevrijdingsvuur Peelregio plaats. Op de Vossenberg in Meijel zal het bevrijdingsvuur wat vanuit Normandië is overgebracht worden doorgegeven aan alle deelnemende gemeenten, waaronder de gemeente Someren. Lopersgroepen brengen vervolgens het vuur naar die plekken waar het vuur verder wordt ontstoken.

Frank Doucette monument
Binnen de gemeente Someren heeft stichting Lierop 825 te elfder ure het verzoek van Death Valley de Peel aangenomen het bevrijdingsvuur bij het Frank Doucette monument te ontvangen. Ondanks het kermisgebeuren en ondanks de diverse kermisevenementen. De bewoners van de Frank Doucettestraat zullen ons hierbij ondersteunen.
Van burgemeester Dilia Blok krijgt de lopersgroep rond 17.00 uur in de middag het vuur overhandigd en via Asten-Heusden en Asten komt de lopersgroep via Laan ten Boomen en de Hogeweg rond waarschijnlijk 19.15 uur bij het monument in Lierop aan. Hier zal het vuur worden overgedragen en vindt een korte aangepaste ceremonie plaats.

Wij hopen, dat u hierbij aanwezig wil zijn en nodigen u van harte hiervoor uit!”

Stichting Lierop 825 / Bewoners Frank Doucettestraat
Ben van Bussel, Michiel van Bussel en Harrie van der Sanden.