Onlangs zijn er door de gemeente op diverse plaatsen binnen de bebouwde kom bladkorven neergezet. Deze zullen nog t/m 31 januari 2023 blijven staan. Hierin kun je je bladafval kwijt. De locaties van de korven staan vast. De korven worden één keer per week op dinsdag of donderdag machinaal leeg gemaakt.

Gebruik
De korven zijn alleen bestemd voor het blad van bomen en struiken. Als de korf vol zit, kun je het blad naast de korf plaatsen. Doe dit wel op een plek waar de machine bij kan. Er mag geen snoeiafval, grond of ander materiaal in de korven worden gegooid. Als dit wel het geval is, legen we de korf niet en verwijderen we hem na enige tijd. Bladkorven die door particulieren zijn geplaatst legen we ook niet en verwijderen we.

Gratis aanbieden bij de milieustraat
Je kunt het blad van 10 oktober tot en met 4 februari 2023 op vertoon van je milieupas ook gratis naar de milieustraat in Someren brengen. Ander tuinafval of blad gemengd met tuinafval kun je tegen betaling inleveren.

Veegwagen
Om het blad zoveel mogelijk van de straat te halen, zetten we de veegwagen weer in.

Zelf compost maken
Een andere handige en milieuvriendelijke manier om van bladafval af te komen is om het te gebruiken in je eigen tuin. Als je kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzamelt, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en dat verbetert weer de bodem.

Vragen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Klant Contact Centrum, tel. (0493) 494 888.

Bron: Gemeente Someren