Nog t/m eind januari 2022 plaatst de Gemeente Someren weer bladkorven binnen de bebouwde kom van de kernen. Hierin kun je je bladafval kwijt. De locaties van de korven staan vast. De korven worden één keer per week op dinsdag of donderdag machinaal leeg gemaakt.

Gebruik
De korven zijn alleen bestemd voor het blad van bomen en struiken. Als de korf vol zit, kunt u het blad naast de korf plaatsen. Doe dit wel op een plek waar de machine bij kan. Er mag geen snoeiafval, grond of ander materiaal in de korven worden gegooid. Als dit wel het geval is, wordt de korf niet geleegd en wordt hij na enige tijd verwijderd. Bladkorven die door particulieren zijn geplaatst worden niet geleegd en verwijder.

Gratis aanbieden bij de milieustraat
U kunt het blad vanaf 11 oktober t/m 5 februari 2022 op vertoon van uw milieupas ook gratis naar de milieustraat in Someren brengen. Ander tuinafval of blad gemengd met tuinafval kunt u tegen betaling inleveren.

Veegwagen
Om het blad zoveel mogelijk van de straat te halen, worden de veegwagens weer ingezet.

Zelf compost maken
Een andere handige en milieuvriendelijke manier om af te komen van bladafval is om het te gebruiken in je eigen tuin. Als u kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzamelt, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en dat verbetert weer de bodem.

Bron: Gemeente Someren