Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van mei 1979…

– Onder de kop ‘Jeugdkoor’ wordt melding gemaakt van de start van een tienerkoor o.l.v. Louis van Lieshout. Volgens schrijven belooft deze enthousiaste groep iets moois voor de toekomst. Er werd een piano aangeschaft en Cor van Oosterhout doet mee als bassist en Peter Maas als sologitarist. Naar een drummer werd nog gezocht vermeld het verhaal. Een naam hadden ze nog niet volgens de toenmalige voorzitter Wim Leenen.

– De Lieropse Renners melden dat Frans Berkers zijn KNWU licentie verruild heeft voor de ‘wilden bond’. Junior Michel van Horik kan nog moeilijk z’n draai vinden bij de KNWU, hij heeft nog geen wedstrijd uitgereden, terwijl broer Engelbert het veel beter doet en opvalt dat hij zo goed ‘omhoog’ kan.

– De secretaris van de Bosgalm Jan van Eijk meldt dat hij voor de laatste keer in de Koepel schrijft. Zijn taak wordt overgenomen door het duo Hanna van Lieshout-van Eijk en Fridy van de Schouw.

– Toon Oomen, Frans Neervens en M. Megens hebben de fietstocht van de KAV weer verzorgd.

– Als nieuwe pastoor komt pastoor Keunen uit de hoge hoed van de keuzeheren. Het kerkbestuur is in beginsel niet echt blij met de procedure die gevolgd is. Desondanks stelt Wim Steenbakkers na zijn bezoek aan de nieuwe pastoor die nog in Someren woont dat de Lieropse gemeenschap zich gelukkig mag prijzen met deze pastoor.

– De beste drie teams van de junioren waren: 1. Hans Vinken/Ton Hesius; 2. Peter van Gastel/Henri Kuypers; 3. Gera de Vries/Els Verberne.

– Juffrouw van Helden (mevr, Rijkers) neemt na 20 jaar afscheid van de Stichting Jeugdwerk

– De eerste vijf van het Club 50 Biljarttoernooi zijn Marinus van Oosterhout met een gemiddelde van 15,62; Cor vd Laar (9,20); Theo van Brussel (6,48); Bert Hendrikx (6,58) en Theo Hendrikx (5,20).

– De belangengroep meldt dat de werkgroep voor de Vurherd zich in 1e instantie als protest op zou heffen tijdens de vergadering omdat er geen ruimte (geld) zou komen voor een ontmoetingsruimte in het gemeenschapshuis. Pas nadat raadslid Jan Hendrikx ’n dag voor de vergadering in de raadsvergadering een positief bericht kreeg kon de werkgroep z’n taak weer uitvoeren.