Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van augustus 1967.
Deze Koepel was de 4e jaargang, nr. 12.

Het zomerkamp van de welpen ‘St. Willibrordus’, dat van 9 tot 14 juli gehouden werd te Udenhout, was goed geslaagd. Het kamp werd gehouden in Batman-style en het weer was prachtig. Op de bezoekavond werden Raksha Joosten en Chill van Vlokhoven door pater Sanders en groepsleider Berkers geïnstalleerd.
Op zaterdag 19 augustus begint de horde weer, voor de middag van half 10 tot 12 uur. Jongens die 7 jaar zijn of ouder kunnen bij de welpen komen, de contributie is verhoogd met 5 cent en bedraagt nu 30 cent (per week??).

In deze Koepel een verslag van het kamp van de verkenners, geschreven door Harrie Leenen.
Het kamp begon toen nog ‘s morgens om 7 uur met een H. Mis voor het welslagen van het kamp. Daarna met de fiets naar Swalmen. De eerste morgen werd om half zeven de trompet gespeeld door vaandrig Slegers, toen werd er hardgelopen naar de Duitse grens en weer terug, om tien voor zeven wassen en uniformen aantrekken om naar de kerk te gaan….. Op woensdagmorgen ging de groep weer naar de kerk. Verder wat er zoals de hele week gebeurde wat betreft sport en spel.
Na het verslag volgt er een dankwoord van de hopman, waarin de jongens vooral worden bedankt omdat ze door hun ijver en vooral gehoorzaamheid dit kamp tot een onvergetelijk kamp hebben gemaakt.

De Bosgalm heeft het druk met de voorbereidingen voor het concours te Nijmegen. Ze proberen een 1e prijs te behalen, zo mogelijk met promotie naar de hoogste afdeling.

Een seminarist laat enige kritiek horen op de Lieropse bevolking die volgens hem te weinig gebruik maakt van de Koepel om hier hun verhaal in te doen. Er zijn verenigingen zoals m.n. de korfbalclub en de beide gilden die nauwelijks nog van zich hebben laten horen, terwijl het eerste nummer van de Koepel reeds in september 1963 verscheen. Individuelen zouden ook wat meer moeten schrijven, hij vindt dat iedere vrouw of man in staat moet zijn om een stukje voor een parochieblad te schrijven, het kan ook in de vorm van een puzzel, of een prijsvraag. Verder vindt hij dat de redactie uitgebreid moet worden, deze bestaat nu uit een persoon. Een parochieblad heeft ook in Lierop kans van slagen maar wel met de medewerking van de dorpsbewoners en verenigingen.

Het volgende artikel is niet ondertekend, maar is ook een oproep aan alle verenigingen om te proberen maandelijks een artikeltje van hun vereniging in de Koepel te schrijven.
Verder vermeldt de schrijver van dit artikel dat de kiosk binnenkort gaat verdwijnen, en hij/zij hoopt dat er op die plaats iets anders komt, anders groeit het onkruid zo ongeveer tegen de muren op. En de bushalte komt nu voor de bocht, in plaats van achter de bocht, een verbetering welke al meer dan 3 jaar geleden beloofd is.

Nog een oproep aan alle bewoners om met z’n allen te zorgen dat het parochieblad blijft bestaan, want iedereen is ervan overtuigd dat het blad in een behoefte voorziet, maar na het overlijden van kapelaan Stultiëns bestaat de redactie slechts uit een persoon, namelijk Piet Cortooms.
Men wil het blad een meer genuanceerde inhoud geven door toevoeging van enkele vaste rubrieken. Daarom een oproep aan alle verenigingen en personen die het blad een warm hart toedragen, voor een bijeenkomst op maandagavond 11 september om 8 uur.

Het gilde O.L. Vrouw van de Zeven Weeën organiseert in zaal Van Oosterhout (900 zitplaatsen) een GROTE BONTE AVOND, bij gelegenheid van haar 40-jarig bestaan. Diverse radio en televisie actrices en acteurs verlenen hieraan hun medewerking, o.a. het kwartet Joh. Geerts, het veelzijdige kolderduo ‘Hermans en Janssen, verder Sisí, Duo Mia, en Wim de Boer en Armand. Om 22.15 volgt er een groot bal onder leiding van de Jets.

De fanfare houdt haar jaarlijkse donateursactie op zondag 27 augustus.