Van Ferd Raaymakers kregen we onderstaand bericht…

“De aanleiding voor deze tocht is drieledig.
In de eerste plaats is het een cadeau voor de tachtigste verjaardag van Jan Zwirs. In het verleden fietsten we naar Jans geboorteplaats Langeraar. Deze tocht naar Zichem zien we als een vervolg daarop.

In de tweede plaats herdenken we hiermee de heroïsche tocht die 6 ‘mennekes’ uit de Lijestraat 55 jaar geleden ondernamen onder leiding van Gerard Geutjens. Op kinderfietsjes fietsten Rien, Engelbert en Harrie van Horik en Harrie en Aad van Bussel met Gerard Geutjens in een dag op en neer naar Zichem?. Het woord zadelpijn kenden deze jonge gasten nog niet.

In de derde plaats gedenken wij dat 100 jaar geleden het boek ‘De Witte’ van Ernest Claes verscheen. Vorig jaar rolde de 128ste druk van de persen. In Zichem wordt dit gevierd. Het is een boek met eeuwigheidswaarde en de broeders op mijn lagere school lazen dit voor in de godsdienstles en brachten ons zo de liefde voor het leven en het lezen bij.

Op 14 augustus vertrekken we rond 7 uur en we lunchen dan bij aankomst. In de middag en avond is er een programma. De heenreis is zo gevarieerd mogelijk door een groene omgeving en de afstand is rond 80 km. We overnachten in Scherpenheuvel in het onthaalcentrum de Pelgrim. In de loop van zondagmorgen 15 augustus fietsen we weer terug naar Lierop. Mogelijk via de route die 55 jaar geleden werd gebruikt.

Opgeven kan via mail: fraaymakers@hotmail.com of telefoon: 0622669425.
Ook voor inlichtingen kun je me bereiken.
Groet Ferd Raaymakers