Het onkruid in de openbare ruimte groeit op dit moment erg hard. De combinatie van de regelmatige regenbuien en de hoge temperaturen zorgen voor een flinke groeispurt van al het groen en dus ook van het onkruid.

Medewerkers van de buitendienst en onze aannemers werken met man en macht om het openbaar groen en de verhardingen binnen de gestelde eisen te onderhouden. Maar het lukt op dit moment niet om overal de natuur voor te blijven. We kunnen niet overal tegelijk zijn maar mogelijke gevaarlijke situaties willen we ten alle tijden voorkomen en die hebben daarom onze voorrang. Meld daarom plekken waar het hoge onkruid voor onveilige situaties zorgt zoals op hoeken van straten. Doe dit via de BuitenBeter app.

Afhandeling melding kan langer duren
Dat de natuur in volle bloei staat is mooi. Maar dit betekent ook dat het onkruid snel groeit en dat vindt niet iedereen fijn. De gemeente Someren ontvangt op dit moment veel meldingen over onkruid in de openbare ruimte. Het kan zijn dat de afhandeling van uw melding langer duurt dan dat u normaal gesproken van ons gewend bent. Onveilige situaties worden het eerst aangepakt. Wij vragen u hiervoor begrip.

Bron: Website Gemeente Someren