Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van juli 1973…

Dit was de tiende jaargang, en de redactie bestond uit P. Cortooms, W. Hurkmans, A. Kuipers, Th. Maas, P. van Vlokhoven.

– Op 22 juni werd Mark geboren, zoon van M. van de Hurk en J. Goorts en op 10 juli Johan, zoon van P. van de Heuvel en P. van Wilderen.
– De K.A.V. ging op donderdag 21 juni met ruim 40 dames naar Zuid Limburg voor hun jaarlijkse uitstapje.
– De twee zijspancombinaties van MAC Lierop hebben de eerste twee prijzen in de wacht gesleept, Jan Nouwens-Frits Kiggen de eerste plaats voor combinaties. Frans van Loon-Eef Slegers de tweede plaats. Op zondag 8 juni wonnen Nouwens en Kiggen bij de internationale grasbaanraces in Uden. Combinatie F. van Loon, E. Slegers werden 4e.
– De voetbalclub zit in haar rustperiode maar een aantal leden is begonnen met de bouw van het kleedlokaal.
– Theo deelt in mijmeringen mede dat de bouw van bejaardenwoningen gestart kan worden.
– In deze Koepel, in plaats van gehoord, gezien, gelezen, een artikel waarin gepleit wordt voor annexatie van Asten, Someren en Lierop, door wat zich noemde het comité voor annexatie. Het artikel is gedateerd: 18 november 1922.
– In het Gemeentehoekje het bericht dat er een krediet is verstrekt voor een eerste aanzet van de Felicitéstraat, waar 12 woningen gebouwd gaan worden
-De naam Lierop wordt de laatste tijd erg miskend. Bij de motorwegwedstrijden op Hersel zochten velen tevergeefs in Someren. De Rijkswaterstaat zwijgt Lierop helemaal dood wanneer men via de E3 tot het kanaal is genaderd en om het nog gekker te maken hebben ze de weg van Sluis 10 naar Lierop helemaal omgelegd en de eerdere aanduiding ‘Lierop’ ondergeplakt.
– De K.P.J. dankt de voetbalclub voor het ter beschikking stellen van hun velden, voor het op zaterdag 14 augustus te houden handbaltoernooi voor aspiranten in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar.
– Tenslotte deelt de R.K. Boerenbond nog mede dat ze op 7 augustus hun jaarlijkse uitstapje gaan maken naar Antwerpen en omgeving.