Eigenlijk was het de bedoeling om afgelopen zondag na de Kick Off van de Passie 2022 in de Koepelkerk buiten op het kerkplein een Wensboom officieel te onthullen als start van de Passie 2022. Door de plotsklapse harde lockdown moesten we echter met de Kick Off overstappen op digitaal en moest ook de Wensboom even wachten om bekendgemaakt te worden.

Waarom een Wensboom?
We willen iets passends meegeven bij de nieuwe editie van de Passie die volgend jaar op 2 april gehouden zal worden op het kerkplein.

Als je de media volgt bekruipt je vaak het gevoel van hulpeloosheid. Tegenstellingen worden extreem uitvergroot waardoor de tolerantie naar elkaar steeds minder lijkt te worden. In ons eigen dorp valt het nog wel mee maar de overload aan negativisme gaat op ’n gegeven moment, als we niet uitkijken, ook aan ieder van ons knagen. Je kunt er zomaar mee besmet raken, het lijkt bij de tijd te horen waar we nog steeds middenin zitten.

Boodschap
Met de vraag “Voel jij ook de Passie om de wereld beter achter je te laten dan ze is” kunnen we misschien een beetje bijdragen aan het activeren van je gedachte om met deze vraag bezig te zijn en ernaar te handelen. Iets wat je niet alleen kunt maar wel ‘samen’ met elkaar door in plaats van polarisatie de verbinding te zoeken, zelfs in deze tijd van ‘social distancing’.

Hoe kun je je wens ‘posten’?
Schrijf je wens op een papierstrookje en doe hem opgerold in een glazen capsule. Je kunt deze vinden in de Mariakapel, meteen rechts na de ingang van de Koepelkerk.
Vervolgens kun je het in de Wensboom hangen.

Wij wensen iedereen Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig 2022.

Met ‘passionele’ groet,
Namens Projectgroep Passie Lierop 2022
Sandra, Simone, Erik, Frank, Norbert, Jan sr