Hoe anders dan ‘gewoon zoals altijd’ hebben we dit jaar naar de zomervakantie toegeleefd.

Waar we op 1 januari nog traditioneel vrolijk getoost hebben op een gelukkig nieuwjaar, weten we nu na zes maanden als nooit tevoren, dat alles zeer betrekkelijk is. Onze wereld veranderde in februari plotsklaps door een onbekend virus. Het leven van alledag werd een rollercoaster … De impact was en is enorm.

Veel zorgen, eenzaamheid, onzekerheid, angst, verdriet en rouw …, maar er was gelukkig ook veerkracht, saamhorigheid, spontaniteit en creativiteit. En dat geeft aan wat de kracht van ons Someren, Someren-Eind, Lierop en Someren-Heide is, daar mogen we met z’n allen trots op zijn.

Covid-19 is niet weg, maar dankzij ons gedrag en de inzet van heel veel toppers is het hier nu gelukkig onder controle. We mogen weer meer, we kunnen zelfs weer op vakantie. Nog niet overal en zeker nog niet zonder voorzorgsmaatregelen … Van belang blijft ons ‘gezonde verstand’ bij alles wat we ondernemen.

De schoolvakantie is begonnen, zes weken welverdiend genieten voor de kinderen en jongeren, maar zeker ook voor alle onderwijskrachten. Het was topsport voor iedereen op eigen wijze … Ik vind dat zij het met elkaar supergoed gedaan hebben.

Ik wens iedereen een ontspannen en zo zorgeloos mogelijke vakantie toe, dichtbij of ver(der) weg. Anderzijds ben ik ook in gedachten bij alle mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is.

Ik hoop jullie allemaal in goede gezondheid na 1 september weer overal te kunnen ontmoeten. En wie weet, kom ik u/jou voor die tijd gewoon ergens tegen in of rond ons ‘schone Zummere’!

Een zonnige groet,

Dilia Blok