Dit jaar organiseert de gemeente voor de eerste keer een Duurzaamheidsweek. Deze wordt gehouden van 8 t/m 15 oktober 2022. Voor de start van deze week is de gemeente op zoek naar woningeigenaren die hun huis al goed hebben geïsoleerd en mogelijk al een (hybride) warmtepomp hebben laten instaleren. En die hun ervaringen willen delen hoe ze dit hebben aangepakt.

Alle woningen in Nederland moeten voor 2050 van het aardgas af. Alvorens u als woningeigenaar deze laatste stap gaat zetten, is het van belang dat u uw woning heel goed geïsoleerd is. Warmte die niet meer door de gevels, vloer en dak verloren gaat, hoeft namelijk niet meer door de verwarmingsketel (of de duurzame vervanger daarvan) opgewekt te worden.

Duurzaamheidsweek
Om inwoners bewust te maken van de stappen die zij nu al kunnen zetten op het gebied van isolatie en (hybride) warmtepompen (en dus het terugdringen van de fors gestegen energiekosten), organiseert gemeente Someren dit jaar voor het eerst een Duurzaamheidsweek van 8 t/m 15 oktober 2022.

Open duurzame huizenroute
Op zaterdag 8 oktober 2022 (van 10.00 tot 17.00 uur) willen we starten met een ‘Open Duurzame huizenroute’. Mensen die hun woning al heel goed hebben geïsoleerd en mogelijk al een (hybride) warmtepomp hebben laten installeren vertellen, tijdens deze dag aan anderen, hoe zij dit hebben aangepakt en wat dit hen heeft opgeleverd. In omliggende gemeenten zijn al enkele woningeigenaren aangesloten bij deze nationale open huizenroute. Maar is het niet veel mooier als inwoners van Someren in hun eigen gemeente die ervaringen bij hun ‘buren’ op kunnen doen?

Aanmelden
Heeft u uw bestaande woning inmiddels al heel goed geïsoleerd, of zelfs al een (hybride) warmtepomp laten installeren? En wilt u op 8 oktober aanstaande uw ervaringen delen met mensen in uw eigen omgeving, die veelal niet weten waar te beginnen? Meld u dan aan door een e-mail bericht te sturen naar: duurzaam@someren.nl. De gemeente stelt uw deelname erg op prijs. Graag aanmelden vóór 19 september 2022.

Meer informatie
Wilt u nog meer informatie over deelname aan de ‘Open Duurzame huizenroute’? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente, tel. (0493) 494 888.

Bron: Gemeente Someren