“Op Lesbos is nog altijd hulp nodig! Jan-Willem en Ingrid Dubbeldam van Schalen gaan begin maart een week de handen uit de mouwen steken daar, via NGO Because We Carry (BWC). Ontbijt uitdelen, pakketje maken en afleveren voor pasgeboren baby’s en de moeders, geulen graven zodat het regenwater de tenten niet binnenloopt, iets vrolijks doen met de kindjes, muziek maken en wat maar nodig is. Aan de slag daar, helpt ’n stukje én het geld dat we samen inzamelen. Daar wordt eten, thee, jassen, slaapzakken, extra zeilen voor over de tenten enz. van betaald. Alles komt direct ten goede aan de vluchtelingen.

We zorgen er door meermaals testen voor dat we geen corona naar het eiland brengen en gaan nadien, thuis, in quarantaine. Als we onverhoopt niet kunnen gaan, gaat het geld sowieso naar BWC. De vaste vrijwilligers daar en resident volunteers (vluchtelingen die getraind zijn en deel uitmaken van het team vrijwilligers) voeren dan zoveel mogelijk het werk uit.

Natuurlijk betalen we onze reis- en onkosten zelf. Al het geld dat jullie sponsoren, gaat naar Because We Carry. Het streven is minimaal 2300 euro; de inbreng van 2 personen voor een week.

Draag jij een steentje bij? Stort je bijdrage op rekening NL43 RBRB 0692 4907 95 t.n.v. JW en/of Ingrid Dubbeldam.
Je kunt ook ’n WhatsAppje sturen naar 06 52 62 11 88 en dat ik je ’n Tikkie stuur met een zelf in te vullen bedrag.
Of mail ingriddubbeldam@live.nl. Alvast heel veel dank!”

Wordt vervolgd!