Het was weer een druk weekend voor de deelnemers aan de dorpskwis die a.s. zaterdag pas écht op de proef gesteld worden als ze volle bak gaan ‘kwizzen’. Gelukkig voor hen kunnen ze die dag de stress van zich afgooien als ze afsluiten met een gezellige feestavond waar ze onder andere te horen krijgen wat ze ervan gemaakt hebben.

Na het bekijken en beoordelen van de ingestuurde dorpsliedjes heeft het dorpskwisteam gisteren alle ingestuurde en vrijgegeven dorpsliedjes online gezet. Ze zijn te bekijken via het You Tube kanaal van Dorpskwis Lierop.

Afgelopen zaterdag moesten de teams – na een jokerspel van bijna een maand – proberen een joker te vergaren die ze in kunnen zetten op een willekeurige vraag in het kwisboek dat a.s. zaterdag 5 oktober om 15.30 uur kan worden opgehaald.
Tijdens de teamcaptainsdag op zaterdag 8 september op de Renkant hadden de teamcaptains bij het uitdelen van het weekblad  ‘t Contact van die week de hint meegekregen ‘Wij houden de komende drie weken Contact’.
De boodschap achter deze hint was dat ze in elk Contact een coördinaat moesten zien te ontdekken waarbij aan het laatste coördinaat – in ’t Contact van afgelopen week – als aanvulling een kruisje met daarachter ‘28-9-2019 16.00 uur’ was toegevoegd. Als ‘logische oplossing’ bleek zaterdag dat men de 4 coördinaten had moeten verbinden met elkaar waarna ze op 28-9 om 16.00 uur op het kruisen van de ontstane lijnen de joker op konden halen. En dat bleek in de buurt van het hondenclub-terrein te zijn.
Volgens het bericht op de website van de Dorpskwis kende de jacht op jokers de afgelopen weken vele opvallende momenten. Van het forceren van een geocash kastje tot het midden in de nacht in actie komen om de joker te zoeken nadat de online versie van ‘t Contact weer geplaatst was. Niets was te gek. Elke week togen vele teams die al blij waren dat ze de in ’t Contact verstopte coördiaten ontdekt hadden naar de plaats van dat coördinaat, ergens in Lierop, daarbij steeds denkend dat daar de joker wel zou liggen om vervolgens, steeds weer teleurgesteld, huiswaarts te keren. De verzinners werden daarbij menigmaal vervloekt!
Ook het laatst doorgegeven coördinaat in ’t Contact van afgelopen donderdag was bijzonder populair bij diegenen die ‘de logica’ van het hele verhaal niet hadden begrepen… het was nog nooit zo druk geweest op de Vaarsehoef!

Uiteindelijk bleken slechts 17 van de 40 teams het begrepen te hebben en op tijd op de juiste plaats – het hondenclub-terrein – aanwezig te zijn om hun jokers op te halen. Daarnaast kregen kregen ze daar ook de gebruikelijke kwistas met inhoud en een lekker Lierops Neutje. 

Wordt vervolgd op a.s. zaterdag 5 oktober!