Afgelopen zondag was het zover, de receptie van Jeugdprins Roel d’n 2e. Onder de klanken van de Koepelbloazers werden Roel – nog steeds op z’n krukken – en zijn gevolg de zaal binnen geblazen.

Geïstalleerd op het podium was het aan de dames van Démarrage om de middag te openen. De jeugdraad had de eer om Roel als eerste te feliciteren, al snel gevolgd door Prins Jan IV, prinses Rina, adjudant Mike, Lynn en de raad met hun dames. Prins Jan had een erg leuk en ludiek cadeau… Roel’s ‘hos kar’.  Prins Jan en adjudant Mike lieten, begeleid door de Koepelbloazers, de zaal nog even flink zwaaien met hun carnavalskraker. 

Na deze opwarmer was het de beurt aan de Slappers, met ex Prins Piet voorop. Een mooie speech en een leuk liedje voor Prins Roel.

In rap tempo kwam vervolgens het een na het andere stukje voor Roel. De familie met een mooi liedje, de ouders van de jeugdraad en het bruidspaartje. Marijke mocht voor de tweede keer haar zangkunsten vertonen die dag. Een paar jaar geleden zong zij ook al voor Broer Koen, de tekst was ‘herkenbaar’ volgens Roel maar net wat mooier door de naam. 

De jeugd van de Meerpoel had hoog bezoek bij: Grote Prins Lucas en zijn prinses Karin. Erg leuk dat zij Roel ook kwamen feliciteren. Buurt Felicitéstraat ‘en aanhang’ zongen een prachtig liedje en omdat zij inmiddels wel weten hoe het is om voor een prins te zingen ging ze dit ook aardig goed af.

Het voetbalteam kon het niet laten om Roel nog even te confronteren met zijn gebroken enkel. De Klèn Houtse Kluppelkes waren weer met een mooie delegatie aanwezig en een mooie dans van hun dansmarietjes. De Pompers waren weer met grote getalen aanwezig; helaas ontbrak de jeugdprins door ziekte. De klas sloot de rij met een leuke ABC.  De Koepelbloazers gaven hun bekende serenade en toen kon na de slotwoorden het feest losbarsten wat ook aardig lukte, de dansvloer was goed gevuld en het bleef tot zeker 17:30 nog een heel gezellig feestje.

Complimenten en een bedankje voor Stijn Hesius die vandaag vorst Koen verving. Super goed gedaan, wat Prins Jan ook nog even benadrukte voor het feestje losbarstte.

Zie ook de foto’s van onze SLAPfotograaf.