Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van juli 1972…

Dit was de 9e jaargang en de redactie bestond uit P. Cortooms, W. Hurkmans, A. Kuijpers, Th. Maas en P. van Vlokhoven.

– Op 19 juni werd geboren, Jõrge, zoon van Raaijmakers-Gruyters, op 22 juni Jolanda, dochter van P. van de Zanden-Megens, op 3 juli Hedwig, dochter van H. Thijssen-Kessels, en op 5 juli Geert Jan, zoon van W. Leenen-van Bussel.

– De K.V.O. maken op 15 juli met 18 leden een uitstapje naar de Floriade in Amsterdam, ze genieten ontzettend van de bloemenpracht en velen kwamen voor de eerste keer in een champignonkwekerij of in een groenten- of bloemenkas. Men vraagt zich dan ook af waarom niet een keer dichter bij huis een excursie, champignonkwekers en bloementelers genoeg!

– De voetbalclub meldt dat Lierop, met de toenmalige doelman Henk Peters het midzomertoernooi in Aarle-Rixtel heeft gewonnen. Het leverde de club, behalve de wisselbeker, ook nog een aantal trainingspakken op. Tevens wordt er in deze Koepel vermeld dat er bij Toon Oomen nog steeds de kogeltelevisie staat die door de winnaar van de verloting nog nooit is opgehaald, helaas staat er het lotnummer niet bij.

– De K.A.V. maakt ook haar jaarlijkse uitstapje en ze gaan ook naar de Floriade, onderweg natuurlijk een lekker kopje koffie, en om 7 uur diner in Nieuw-Cuyk.

– Bij gehoord, gezien, gelezen, is te lezen dat de nieuwe kleuterschool ’t Rendal feestelijk geopend werd, en dat de gemeente zich van haar beste kant liet zien, door de toegangsweg vanaf de Lijestraat geheel te asfalteren.

– Er  wordt aan de ouders van de schoolgaande jeugd gevraagd om erop toe te zien, dat de jeugd daar niet mag voetballen, er worden teveel struiken en bloemen in het park vernield. Het kerkbestuur zoekt naar een geschikt trapveldje.

– In de voormalige lagere school wordt tijdelijk de L.O.M. school gehuisvest.

– Theo Maas heeft het in zijn mijmeringen over de bezuinigingen. Er is een geweldig begrotingstekort. DS70 eist een loonmaatregel, wat inhoudt, geen verdere loon- en prijsverhogingen, ook moet elk departement bezuinigen, maar voor de heren van DS70 gaat dit te ver, ze besluiten dan ook om af te treden. Theo vraagt zich af, of men wel gelukkiger is geworden van de inkomstenverbetering van de laatste 10 jaar en of het geluk zit in een kleurentelevisie, of in een vaatwasmachine. Nee, zegt Theo, het geluk zit veel meer in kleinigheden, een bosje bloemen, hulp bij moeilijkheden, vriendschap onder elkaar, een goede verstandhouding ten opzichte van buren, familieleden en collega’s.

– De gemeenteraad heeft deze maand in principe besloten tot het bouwen van een sportzaal. De 10 gemeentewoningen aan de Van Dijkstraat zijn klaar en de sleutels zijn uitgedeeld.

– MAC Lierop vermeldt dat op 30 juli a.s. in Lierop een internationale cross wordt verreden, waaraan Duitse en Belgische coureurs deelnemen.