Over enkele dagen start het Nirwana Tuinfeest, alweer zo goed als uitverkocht. De temperatuur gaat dalen naar goed te hebben waarden en regen wordt er niet veel verwacht. Er zijn weer enkele wijzigingen dit jaar zoals de uitgebreide tribune en een grotere en gevarieerdere speciaal bieren bar.

Muzikaal is er weer voor ieder wat wils, volop variatie alweer.

Vrijdag overheerst de rockmuziek. Nederlandse, Belgische, Amerikaanse en zelfs een Japanse band. Ook weer oude bekenden op vrijdag, Triggerfinger, Claw Boys Claw en K’s Choice waren al eens op vorige edities aanwezig. Veel wordt verwacht van Vintage Trouble, hun mix van rock, soul en blues zal vele bezoekers blij maken.  Maar het wordt niet alleen rocken deze vrijdag. Wulf zal een rustpuntje zijn en Kraantje Pappie zal van de Multitube Stage een feesttent maken.

Op zaterdag is er meer muzikale variatie. Vuurwerk van Vuur, popliedjes van Johan, jezelf onderdompelen bij My Baby. Feest van herkenning zal er zijn bij Typhoon en Jet Rebell is al jaren een gevestigde naam. Afsluiter is De Likt. Deze hip hop band maakte op diverse festivals al grote indruk dus dit zal ongetwijfeld in Lierop ook gebeuren.

Zondag is de gratis familie-, kinder- en coverbandsdag. Het kindervertier is weer uitgebreid dus neem allemaal je kinderen en hun neefjes en nichtjes mee. Er worden weer diverse topbands gecovered met als afsluiter de regionaal gewaardeerde band The Dirty Daddies. Ook mooi is dat Navarone weer aanwezig is op het Tuinfeest, ditmaal eren zij Michael Jackson.

Slaponline zal weer iedere minuut op het Tuinfeest aanwezig zijn. Onze gedreven fotografen maken weer de mooiste plaatjes en ook zal er weer iedere dag een verslag gemaakt worden.