Van Erik Hesius kregen we onderstaand bericht en Peter Maas stuurde ons de foto’s die in onze slapgalerij staan…

“Zondag 22 mei j.l. stond om acht uur ’s ochtends de bus klaar om mannenkoor a Capella met hun eega’s, enkele commissarissen en leden van de Locatieraad weg te brengen naar Teteringen. Met z’n allen op reis naar het huis van Herder Jan Zwirs.

Rond 9.15 uur kwamen we aan in Teteringen en daar stond onze Herder Jan al voor zijn huis te zwaaien waar we met de bus naar toe moesten rijden. Een warm welkom was er voor iedereen die in de bus zat. Even elkaar de hand schudden, praatje maken en genieten van de stralende lach van Herder Jan. Hij straalde van oor tot oor.

Om tien uur mocht mannenkoor A Capella in de plaatselijke kapel de Heilige Mis zingen die onze Herder Jan voorging. Het voelde direct weer vertrouwd, ditmaal niet boven op het koor, maar gewoon op de begane grond naast Herder Jan zongen we de pannen van het dak, mede dankzij Theo van Heugten, onze dirigent en zeker ook onze organist Peter van Schalen. Mooie liedjes en een korte preek met een duidelijke boodschap resulteerde erin dat we om  kwart voor elf ’s ochtends al vele complimenten kregen van de kerkgangers.

‘Kom volgende week maar terug’, ‘wat was het genieten van al deze mannenstemmen’, zomaar enkele reacties.

Na de Heilige Mis gingen we gezamenlijk koffie drinken en lunchen in het huis van Herder Jan. Nadat hij iedereen z’n kamer had laten zien en we de omgeving wat hadden verkend, gingen we samen met Herder Jan en z’n fiets naar Breda.

Het was prachtig weer voor een bezoek aan het terras en om twee uur stonden er voor de Grote Kerk drie gidsen klaar die ons wegwijs zouden maken in Breda. Alvorens we begonnen aan de rondleiding hebben we toch eerst nog twee nummers gezongen in de Grote Kerk.

Rond vijf uur ’s middags vertrokken we naar Rijen, waar we gezamenlijk heerlijk hebben gegeten en gedronken.

Al met al was het een prachtige dag, wij en zeker ook Herder Jan hebben genoten. Heerlijk weer, volop sfeer en zeker voor herhaling vatbaar.

Rond half acht ’s avonds namen we afscheid van elkaar. Wij gingen naar huis met onze bus en Herder Jan… inderdaad, die ging met z’n fiets.”

Zie HIER de foto’s.