Geen pleintjesconcert dit jaar van onze fanfare en slagwerkgroep maar een midzomeravondconcert in de sfeervolle tuin van onze pastoor. Dat de weergoden volop meehielpen is mooi meegenomen al was ook de afgelopen jaren de afsluiting van het seizoen zonnig en heet maar toen overdag. Dit avondgebeuren was een stuk aangenamer én gezelliger bij deze tropische temperaturen. Een mooie avond om onder het genot van een drankje ook nog eens te luisteren naar wat de vele muzikale talenten in Lierop allemaal kunnen brengen. Vele bezoekers hadden de weg naar de tuin gevonden. Zoveel zelfs dat de drankplanning op ’n gegeven moment niet meer werkte. De Lieropse kasteleins werden ingezet om de – koude – voorraad weer aan te vullen. Een mooie geste!

De diverse groeperingen van Young Dynamic slagwerk en Young Dynamic fanfare lieten horen wat ze in hun mars hebben en dat was zeker niet weinig. Lekkere populaire nummers werden gewaardeerd door het publiek. John Klaus en Frank van Gastel hadden goed werk geleverd in de voorbereiding. Na het optreden van de jeugd werden de diploma’s door voorzitter Robert van Otterdijk en jeugdcoördinator Margit Santegoeds uitgereikt aan de 11 geslaagden van het afgelopen jaar… Guusje Bossong, Britt van Hoek, Jacco Resing, Sjors Cranenbroek, Sjoerd van Seggelen, Teun van Seggelen, Abel Welten, Wout van Bemmelen, Cas van Bemmelen, Sten van Nuenen en Maik Sanders. Mart van de Laar is ook geslaagd maar hij kon helaas niet aanwezig zijn. Hierna was het de beurt aan de fanfare onder leiding van dirigent Henk Mertens. Zij speelden een vijftal ‘zomerse’ nummers die met een komische noot voortreffelijk aangekondigd werden door Marjan van Eijk-van Lieshout. De slagwerkgroep onder leiding van John Klaus sloot het muzikale gedeelte af met een toegift van Sten van Nuenen en Maik Sanders die nog eens lieten horen waarom zij onlangs in de Vurherd geslaagd waren en waarom slagwerkmuziek tegenwoordig ook melodisch van een heel hoge kwaliteit is. Geweldig! Een ovationeel applaus was terecht hun deel.

Na de vakantie zal alles in het teken staan van Lierop Live dat in 2020 weer op het programma staat. Een megaklus voor muzikanten, organisatie en vrijwilligers die dit om de 4 jaar mogelijk maken. Wij wensen hen veel succes hierbij!

Zie ook de foto’s.

Zie ook de foto’s van Hans Wasmus (Siris)