Deelnemers aan de dorpskwis zijn aardig op de hoogte (denken ze althans) maar anderen krijgen weinig mee over wat er al gebeurd is of staat te gebeuren. Effe bijpraten dus….

In Lierop noemen ze al maanden een ‘quiz’ kwis en wachten ze vol verwachting op wat er komen gaat bij de eerste Lieropse Dorpskwis die nu wel heel snel dichterbij komt.

‘Maak er met elkaar vooral een hele gezellige dag en avond van. Het doel van de Dorpskwis is om in Lierop vooral veel leut en gezelligheid met elkaar te hebben!’ Dit is de eerste en volgens de organisatie belangrijkste tip voor deze eerste Lieropse Dorpskwis die a.s. zaterdag 6 oktober Lierop in haar ban zal houden. Naast alle hulpmiddelen, zoals boeken, websites en andere digitale media die gebruikt kunnen worden bij het beantwoorden van de vragen, zijn er ook vele hulplijnen uitgezet bij mensen die niet mee konden doen.

Na de aankondiging eind april van dit jaar moest Lierop nog ontdekken wat een Dorpskwis inhield. Er werd gevraagd om zelf teams samen te stellen en zich zo snel mogelijk op te geven. Vele teams dachten daar helaas te lang over want bij 35 teams was de organisatie met pijn in het hart genoodzaakt een stop op de aanmeldingen te zetten. Puur het feit dat gemeenschapshuis de Vurherd bij meer aanmeldingen te klein zou worden voor de feestavond noopte hen tot deze maatregel.

Er is inmiddels in Lierop volop reuring ontstaan, mede veroorzaakt doordat de teams al diverse opdrachten te verwerken kregen. Zo hebben alle teams inmiddels een ludieke teamfoto ingeleverd en heeft een Dorpskwis-viltje de verste vakantiereizen gemaakt en de mooiste foto’s opgeleverd. Alles om maar alvast wat punten in de pocket te hebben als de 4-urige kwismarathon a.s. zaterdag om 16.30 begint.

Ook een uit de hand gelopen captainsdag zorgde voor vele vraagtekens die al dan niet beantwoord worden als de ‘kwisboeken’ zaterdag geopend worden. De captains waren, vooraleer ze in de horeca in Lierop op de koffie gingen voor uitleg van de kwis, uitgenodigd om, zoals vroeger gebruikelijk, eerst de kerkdienst te bezoeken. Pastoor Jan Zwirs was bijzonder verheugd toen bleek dat niet alleen de captains, maar ook hun teamleden de dienst bezochten. Zij durfden hun captains niet alleen te laten. De kerk zat vol en nog nooit werd er zo goed opgelet bij wat er allemaal te zien en te horen was. Of het punten op zal leveren zal zaterdag blijken!

Afgelopen zaterdag werd door de meeste teams ook nog een joker opgehaald die ze hadden verdiend door een floppy te kraken. Vele oude PC-kasten werden hiervoor weer ’s van de zolder gehaald!

A.s. zaterdag zullen de kwisboeken om 16.30 in de Vurherd afgehaald kunnen worden door de teamcaptains. Op de 35 locaties zitten hun teamleden dan al klaar om aan de slag te gaan. Het kwisboek bestaat uit 10 categorieën vragen en opdrachten. Aanbevolen wordt eerst een goede planning te maken door eerst de tijden van de opdrachten door te nemen. Om 20.30 uur dienen de boeken weer terug te zijn in de Vurherd waar een team van de organisatie klaar staat om alles nog dezelfde avond na te kijken. Intussen is er een feestavond voor de teams met de gezelligste coverband van Zuid-Oost Brabant, Millers Inc. en zal zo snel mogelijk de uitslag bekend gemaakt worden. De vraag en antwoorden zullen volgende week zo spoedig mogelijk voor iedereen op de website van de dorpskwis gepubliceerd worden, wellicht zitten er nog wat ‘weetjes’ bij???

Zie de website van de Dorpskwis.