Op weg naar 5 oktober worden de teams die deelnemen aan de Dorpskwis steeds meer aan het werk gezet al valt er vanaf vannacht voor nog enkele teams een hele last af als hun dorpslied klaar en ingeleverd is.  Afgelopen zaterdag was sportpark de Renkant onderdeel van de teamcaptainsdag. Alle 40 teams hadden hun teamcaptain of afgevaardigde naar de Renkant gestuurd. Toevallig was op dat moment een bekerwedstrijd van een juniorenteam bezig. Het was mooi om te zien dat er weer fanatiek meegedaan werd, maar waarvoor eigenlijk? Op 5 oktober zullen alle teams weten hoe goed hun teamcaptain op deze teamcaptainsdag gepresteerd heeft?

De vragen die iedereen middels een brief bij aanmelding voorgeschoteld kreeg waren niet – te – moeilijk al was de vraag ‘wanneer een voetballer buitenspel staat’ niet voor iedereen even gemakkelijk te omschrijven. Een deelnemer opperde zelfs ‘als ze over de lijn staan op televisie’.

De bijkomende opdracht ‘een teamlid in SV-Lierop voetbalbroek en sokken zich te laten melden’ lukte bijna bij alle teams. Mooi!

Met alle teamcaptains op de tribune werd onder het genot van een kopje koffie (of thee) en een lekkere koek e.e.a. uitgelegd over de spelregels (op de website te vinden) en andere opbeurende woorden waren hun deel.

Daarna werd iedereen naar huis gestuurd met het weekblad Contact en de mededeling ‘we houden de komende drie weken contact’. En dat alles voor een belangrijke joker!