Eindelijk kon het weer, het Eurosjopper festival. Het concept is hetzelfde gebleven, een feest voor bands en bezoekers. En dat alles onder het genot van een lekker koud flesje bier! Er waren wel wijzigingen in de terrein indeling. Uiteraard is het hoofdpodium voor de stuk voor stuk enthousiaste bands niet veranderd net zoals de tent, hierdoor is er constant van live muziek te genieten.

Wat wel nieuw was is dat de dance area nu ook in de open lucht is en dat er meerdere barren zijn op het terrein. Maar de meest ingrijpende verandering is dat iedere drinkbeker en bierfles ingeleverd moest worden voordat je een nieuwe kreeg. In het verleden waren er verenigingen aktief die de hele dag door het stof moesten kruipen om lege of halfvolle flessen te verzamelen. Gelukkig hoeft dat vanaf nu niet meer en ook het plastic afval is nu sterk verminderd. Deze verandering leverde totaal geen problemen op, iedereen leverde netjes en zonder zeuren hun fles of beker in.

En de sfeer was weer vanouds… buurten met oude en nieuwe bekenden, dansen, chillen bij Guus z’n vinylbus en luisteren naar de meest diverse muziekstijlen die mogelijk zijn.

Scouting Lierop zorgde met een grote groep vrijwilligers voor de inwendige mens. Want waar gedronken word moet ook gegeten worden. Er was voor elk wat wils, je ging waarschijnlijk wel ‘zat’ naar huis maar zeker niet met honger.

Het was dus weer een geslaagde editie en de veranderingen waren alleen maar positief. Een festival dat een zonnige toekomst tegemoet gaat. Mede door de vele vrijwilligers die een week lang hard gewerkt hebben en Scouting Lierop die het bar- en keukenpersoneel vakkundig regelden.

Zie hieronder ook de filmimpressie die Rob Fritsen namens Siris maakte en waarbij Anna Sherstiuk de interviews voor haar rekening nam. Anna komt uit Oekraïne. Ze is gevlucht samen met haar mama en zusje die in Lierop op school zit. Anna is door ONIS bij Siris binnen gebracht en gaat veel met Rob op pad omdat zij media studeert.