Volgens een recent onderzoek is de beste temperatuur om een festival te bezoeken tussen 18 en 22 graden. Zaterdag was zo’n dag, een ideale dag dus voor deze Eurosjopper editie. Het was al vroeg in de middag druk en er werden al snel vele flesjes bier ontdopt. Eurosjopper is al jaren een begrip in de bandjesscene, want het is en blijft een festival van en voor bands. Muzikanten ontmoeten elkaar, leren van elkaar, inspireren elkaar. Vele muzieksoorten komen voorbij op deze dag en allemaal vol overgave en ambitie gebracht. Maar niet iedereen komt voor de muziek. Bijbuurten, genieten van de sfeer en een lekker koud flesje bier drinken.

Voor het eerst waren de keuken en de bar gescheiden. Een verbetering, met name aan de bar kon nu sneller gewerkt worden. De speciaal bier bar was uitgebreid en had een eigen area waar in de inmiddels befaamde Hut Guus zijn vinyl draaide. Ook de opzet met de dance dj’s was gewijzigd, een goede zet.

Maar de basis van Eurosjopper is toch de live muziek waar veel beginnende bands de kans krijgen podiumervaring op te doen en nieuwe fans te krijgen. Een prima opzet die hopelijk nog jaren door kan gaan. Scouting Lierop verdient zeker een pluim door ieder jaar het eet en drinkgedeelte te verzorgen. Niemand hoeft iets te kort te komen dankzij vele vrijwilligers. Dit festival kan alleen doorgaan dankzij deze vrijwilligers. Een heel belangrijke taak hebben de lege flessen ophalers en zij deden hun werk uitstekend, hulde voor Infinity uit Bakel.

En zo is mede dankzij de kleine aanpassingen deze Eurosjopper weer uiterst succesvol verlopen. Dit geeft hoop voor de komende jaren, want Lierop festivaldorp zonder Eurosjopper is niet mogelijk.

Zie bijgaande foto’s van onze slaponline fotografen Peter en Roland.

Luchtfoto: Peter van Schalen