Laden Evenementen

Voor de Tour Der Ongeschoren Benen Classic op zondag 3 september is voor de begeleiding van de deelnemers een uitgebreid wagenpark aanwezig.

Er rijden diverse materiaalwagens mee over de Brabantse en Limburgse wegen. Daarbij ook de nostalgische ploegleiderswagens van TI-Raleigh, Mars-Flandria en Molteni. De originele Peugeot van Crédit Lyonnais uit de Tour de France en de retrowagens van Mavic en Flandrien Hotel worden eveneens ingezet. De koersdirecteur mag plaatsnemen in de auto van de Hurkmans Groep, terwijl de bezemwagen beschikbaar is gesteld door Bas Verstappen Bedrijfswagens uit Lierop.

Aanwezig zijn verder de neutrale materiaalwagens van Shimano, TigeRR Cycling Team, Cycling Travel en Team DSM.

In ons bericht van 16 juni zijn al enkele mooie namen bekend gemaakt die deelnemen aan deze zevende editie.

Ook werd in de periode van de “grote” Tour de France het deelnemersveld steeds verder aangevuld. Op zondag 3 september staat cabaretier Rob Scheepers opnieuw aan de start van deze ludieke toertocht. Samen met Somerenaar Martie Jeuken stelt hij ’s morgens in Lierop eveneens de deelnemers aan het publiek voor. In de omgeving van zijn woonplaats Sterksel heeft Scheepers al de nodige kilometers getraind op zijn fonkelnieuwe racefiets. Ook Leo Alkemade (foto) zet zich dit jaar “in het wiel” van zijn fietsende collega’s. Wielerliefhebbers Steef van Stiphout (RTL4 Nieuws) en Joachim van Maaren (RTL4 Editie.NL) houden de eer van deze zender hoog. Filmacteur Mike Weerts neemt voor het eerst deel aan de TDOBC. De beide meervoudige wereldkampioenen Lars Boom en Leontien van Moorsel hebben opnieuw hun deelname aangekondigd. Diverse oud-profs uit de legendarische Ti-Raleighploeg van wijlen Peter Post staan inmiddels op de deelnemerslijst: Co Hoogendoorn, René Koppert, de Belg Franky De Gendt,Theo de Rooij, Fred Rompelberg, Piet van Katwijk en Martin Havik.

Binnenkort volgen ook de namen van andere prominenten die voor de toertocht zijn uitgenodigd.

De “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” kent dit jaar een andere route dan in voorgaande jaren. In verband met het grote aantal toertochten in Zuid-Limburg is het namelijk niet meer mogelijk op de Cauberg in Valkenburg te finishen. Daarom heeft de organisatie een aantrekkelijke route uitgetekend door de Brabantse en Limburgse Peel. De presentatie van de deelnemers vindt op 3 september vanaf tien uur plaats op een podium vóór gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop. Daar zal ook de nieuwe koersdirecteur aan het publiek worden voorgesteld. Voor het eerst zal de voormalige doelman van PSV en het Nederlands Elftal Ronald Waterreus ( 52) deze functie uitvoeren tijdens de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic”. Waterreus komt uit een echte wielerfamilie, want ook zijn oudere broer John en nichtje Kylie waren met succes actief op de racefiets. Ronald nam zelf ook jarenlang deel aan wielerwedstrijden voor de KNWU-jeugd, voordat hij op zeventienjarige leeftijd koos voor de voetbalsport. In het verleden was hij ook al eens koersdirecteur tijdens de Drielandenomloop en Limburgs Mooiste.

De deelnemers gaan om half twaalf van start in de Offermansstraat. Rond één uur ’s middags wordt de wedstrijdkaravaan op de pauzeplaats in Sevenum verwacht. Daar verwelkomt wielercafé Trapperie De Werkplats de deelnemers en begeleiders voor de bevoorrading. Na de pauze gaat het richting finishlocatie in Lierop. Daar zal de karavaan rond kwart over vier op de Laan ten Boomen arriveren.

 

Share This Story, Choose Your Platform!