Laden Evenementen

Rien van Horik stuurde ons namens het bestuur van TSC Solo onderstaand bericht…

“Op zaterdag 31 december 2022 organiseert Toer en Supportersclub SOLO uit Lierop voor de 32e keer de “ATB-toertocht Memorial Jo Boerekamp” in Someren.

Na een onderbreking van twee jaar door Corona staat de tocht weer op de toerkalender.

De helaas te vroeg overleden Somerense wielerliefhebber stond in 1988 aan de basis van de organisatie van deze druk bezochte toertocht. De deelname door de landelijke omgeving van Someren is mogelijk op een mountainbike, gravelfiets of veldritfiets. Er wordt jaarlijks een route van 25 en één van 45 kilometer uitgestippeld. Hierdoor kan ook de minder getrainde ATB-er aan de toertocht deelnemen. De route wordt uitgezet in de bosrijke omgeving van Someren en omstreken. De tocht op Oudejaarsdag wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wegen en paden. Geasfalteerde wegen worden zoveel mogelijk vermeden.

Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen, en na afloop staat de Glühwein gereed. De routes worden volledig en duidelijk uitgepijld.

De vertrek- en aankomstlocatie is Camping De Kuilen, Kuilvenweg 15 in Someren-Heide. Bij de finishlocatie bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en eventueel een douche te nemen.

Wie mee wil doen aan deze tocht kan zich tussen 8.30 uur en 10.00 uur inschrijven bij de vertreklocatie.

Het inschrijfgeld bedraagt € 4,= voor N.T.F.U leden en € 5,= voor niet-leden. Tot en met zestien jaar is de deelname gratis.

Dit jaar steunt de organisatie het onderzoek om coeliakie in de toekomst te voorkomen. Coeliakie is een auto-immuunziekte die uitgelokt wordt door de inname van gluten. Een aantal jaren geleden werd de kleindochter van Jo Boerekamp met deze ziekte geconfronteerd. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en onderzoekers door het hele land bundelen hun krachten voor dit onderzoek”.

Foto: Siris

 

 

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!