Laden Evenementen

Zoals op Slaponline al gemeld, komt bisschop Gerard de Korte van ’s-Hertogenbosch op vrijdag 3 november naar Lierop om daar de overweging uit te spreken in het najaars-Koepelkerkconcert. Hij gaat dat doen over het thema ‘Dood en eeuwig leven’. Dat sluit aan op het voornaamste onderdeel van het concert, het welbekende Requiem van Gabriel Fauré.
Dat werk wordt uitgevoerd door het Helmonds Vocaal Ensemble, een gezelschap dat ook in professionele muziekkring hoog staat aangeschreven. Niet voor niets werd het dit jaar gevraagd mee te werken aan een nieuwe cd van het beroepsensemble Holland Baroque met trompettist Eric Vloeimans. Naast het Requiem zingt het HVE ook drie kortere werken: Cantique de Jean Racine (ook van Fauré), Manus Tuas (van de zestiende-eeuwse Engelse componist Thomas Tallis) en De Profundis (van de hedendaagse Estse componist Arvo Pärt, die grote faam heeft gekregen met zijn in een heel eigen stijl geschreven sacrale werken).
Voor Lierop is het een mooie gelegenheid om zowel de bisschop aan het woord te horen als prachtige en goed uitgevoerde muziek te beluisteren. Het programma duurt ongeveer 70 minuten.
Zoals altijd is de toegang gratis, met de mogelijkheid van een vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de kerk.

Share This Story, Choose Your Platform!