Laden Evenementen

Fokpaardendag Lierop zal dit jaar op 18 september gehouden worden op het Kerkenhuis in Lierop. De traditionele programma-onderdelen zoals de keuringen aan de hand, de jonge talentvolle springpaarden, de aangespannen rubrieken met tuigpaarden, hackney’s en Friezen en de menwedstrijd zullen afgewisseld worden met vernieuwende paardensport vormen. Dit zijn het team springen waarbij (groot)ouder en (klein)kind samen strijden om de beker met oranje lint.

Verder is er een rubriek waarbij ouder en kind gezamenlijk een dressuurproef “Pas de Deux” rijden. En verder nog het relais springen, wat inmiddels in Lierop toch ook al weer een traditie aan het worden is. Hierbij vormt een aangespannen combinatie een team met een springruiter. Ze proberen foutloos en razendsnel het parcours te rijden om zo een prijs te bemachtigen.

Tijdens het defilé der kampioenen komen álle deelnemers aan de keuringen aan de hand in de hoofdring om de prijzen in ontvangst te nemen.

Ook de allerkleinste ruitertjes en amazones mogen zich presenteren in een Bixieparcours.

Het programma is zo afwisselend samengesteld dat het aantrekkelijk is voor de echte paardenkenner, maar ook voor de mensen die gewoon een gezellig dagje uit op de Lieropse Kermis houden.

Zie het programma van de dag.

Ingrid Wijnen, secretaris
Stichting Fokpaardendag Lierop

Share This Story, Choose Your Platform!