Laden Evenementen

Lever kapot of overbodig spul gratis in bij de GRIP-wagen!

INLEVERPUNT: Bruiseldonk (parkeerplaats voetbalvereniging SV Lierop)

Someren start dit jaar met de GRIP-wagen. GRIP staat voor Grondstoffen Inleverpunt. De GRIP-wagen gaat vier keer per jaar door de kerkdorpen van de gemeente Someren rijden. Tijdens de ronde kun je bij de GRIP-wagen kapotte of overbodige spullen gratis inleveren. De GRIP-wagen doet tijdens de ronde dus ook Lierop aan. Dit bespaart je dus een ritje naar de milieustraat. De eerste ronde in Lierop vindt plaats op woensdag 31 januari.

Wat kun je allemaal inleveren?
Bij het Grondstoffen Inleverpunt kunnen inwoners gratis spullen inleveren die gerecycled kunnen worden (en anders wellicht in het restafval belanden). Door de inzet van de GRIP-wagen willen we inwoners helpen bij het nog beter scheiden van hun afval.

Je kunt bij de GRIP-wagen terecht met onderstaande gratis afvalstromen:

– Metalen
– Kleine hoeveelheden hout en puin
– Piepschuim
– Elektrische apparaten
– Harde kunststoffen
– Hol en vlak glas
– Lampen
– Batterijen en kleine accu’s
– Inktcartridges
– Kleding en textiel
– Frituurvet

Aangezien de GRIP-wagen niet ingericht is voor de inlevering van Klein Chemisch Afval (KCA), kun je hier niet met deze gratis afvalstroom terecht. KCA kun je inleveren bij de milieustraat.

Hoeveel mag ik inleveren?
Je kunt maximaal één grote volle boodschappentas (big shopper) per ronde inleveren bij het Grondstoffen Inleverpunt. Een bezoek aan het GRIP is helemaal gratis. Heb je meer afval, dan kun je daarvoor bij de milieustraat terecht. Kijk voor de openingstijden op www.someren.nl.

Op de hoogte blijven?
Via de afval App van Blink kun je altijd de inleverdata raadplegen en ontvang je een melding als de GRIP-wagen bij u in de buurt komt. Ook kun je hier zien wat je mag inleveren. Je kunt de app downloaden voor Android (via Google Play Store) en Apple (via de App Store). Of check de agenda van slaponline of je persoonlijke afvalkalender op www.mijnblink.nl

Share This Story, Choose Your Platform!