Laden Evenementen

A.s. zaterdag 12 augustus om 14.00 uur herdenkt Lierop de vliegtuigcrash van 11 op 12 augustus 1942 boven de buurtschappen het Berkeindje, de Vaarsehoef en de Vaarsehoefweg.

Boven de omgeving van het ‘Leeuweriks bos’ aan de Vaarsehoefweg te Lierop heeft in die nacht om 03.30 uur een vliegtuigcrash plaatsgevonden, waarbij vijf bemanningsleden door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen.

Tijdens deze plechtige en sobere herdenking wordt zaterdagmiddag stilgestaan bij allen die vanaf de Tweede Wereldoorlog hun leven zijn verloren door oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Bijzondere aandacht gaat uit naar de Engelse bemanning van de Vickers Wellington III (BJ603) van het 156 Squadron.

Alle inzittenden zijn bij deze crash om het leven gekomen en zijn begraven in de graven 106 – 110  op de begraafplaats van ‘De Oude Toren’ te Woensel (Eindhoven).

De Stichting ‘Wehrmachthuisje’ uit Someren-Heide heeft het initiatief genomen om jaarlijks met Lierop 825 en de buurtbewoners  van ‘t Berkeindje, Vaarsehoefweg, Vaarsehoef en andere belangstellenden een eerbetoon te brengen bij de zwerfkei aan de Vaarsehoefweg te Lierop.

Deze sobere, maar plechtige herdenking begint om 14.00 uur bij de gedenkplaats, de zwerfkei aan de Vaarsehoefweg. U bent van harte welkom om deze bijzondere herdenkingsplechtigheid bij te wonen.

Harrie van der Sanden
namens Lierop 825

Share This Story, Choose Your Platform!