Laden Evenementen

Van Ben van Bussel kregen we onderstaand bericht…

Zoals bekend heeft basisschool ’t Rendal in september 2014 het Frank Doucettemonument geadopteerd. Niet qua onderhoud maar qua jaarlijkse aandacht voor de slachtoffers van de oorlogen en de bevrijding. Bijzondere aandacht is er voor de Amerikaan Frank Doucette die op de laatste dag van de 2e Wereldoorlog (21 september 1944) hier in het zuiden sneuvelde op de hoogte van Oeijenbraak.

De adoptie is een activiteit van de school in het kader van een initiatief van de landelijke 4 en 5 mei stichting nl. “Adopteer een monument”. De school zegt daar in toe elk jaar aandacht te besteden aan het geadopteerde monument. ‘t Rendal werkt hierbij samen met de evenementenstichting Lierop 825.

In de week voorafgaande aan de meivakantie hebben de groepen 7 en 8 al zeer uitgebreid aandacht besteed aan het thema “2e Wereldoorlog”. Er zijn themavelden geschreven door alle afzonderlijke leerlingen en vervolgens zijn hun gevoelens in gedichten vastgelegd.

Maandag 6 mei wordt vervolgd met een Power Point presentatie in de klas door Lierop 825 voorzitter Ben van Bussel en op dinsdag 7 mei en woensdag 8 mei wordt onder leiding van Gerard Geboers het onderduikerskamp Dennenlust in de bossen van Moorsel bezocht en komt Rick Krosenbrink vanuit de Veteranenstichting tevens op school. Uitgebreide aandacht dus die komt na de themavoorbereiding in de klas.

Woensdag 8 mei houden de leerlingen van ‘t Rendal vanaf 11.50 uur in samenwerking met de bewoners van de Frank Doucettestraat en de evenementenstichting Lierop 825 een herdenking bij het Frank Doucettemonument. Een indrukwekkend moment waarbij gedichten worden voorgelezen, een bloemenhulde wordt gehouden en het hijsen en strijken van de vlag door de bewoners van de straat wordt verzorgd.

Basisschool ’t Rendal en evenementenstichting Lierop 825 nodigt alle bewoners van Lierop en bijzonder uit de Frank Doucettestraat uit dit bijzondere moment mee te maken.

 

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!