Wie dichtbij huis wil genieten van de feestelijke start van het 20e theaterseizoen met voorstellingen, concerten en films kan op 14, 15 en 16 september terecht in de Ruchte. De Ruchte viert nl feest! Het is komend theaterseizoen 20 jaar geleden dat de Ruchte in zijn huidige vorm de deuren officieel opende.

Vrijdag: Dikkie Dik

Vrijdag 14 september (15.30u) wordt met “Dikkie Dik en Ik” afgetrapt met een voorstelling voor de allerjongsten. Tijdens de voorstelling duiken twee acteurs samen met de kinderen in de wereld van de kat. Deze voorstelling is inmiddels volledig uitverkocht.

Zaterdag: Kick-off festival

Op zaterdagavond 15 september wordt groots uitgepakt tijdens een feestelijke opening van het 20e theater-, film- & concertseizoen van de Ruchte. De tribune wordt aan de kant geschoven, de bar komt in de zaal en het publiek wordt deze avond getrakteerd op een keur aan artiesten en gezelschappen. Diverse artiesten geven een voorproefje van hun voorstelling later dit seizoen in de Ruchte. Na afloop van de previews wordt er afgesloten met een knallend optreden van “Re-Union the Band”. Een gevarieerde avond vol humor, muziek en verrassende optredens. Entree van deze avond is gratis.

Zondag: 1 dag – 3 events

Op zondagochtend 16 september kunnen liefhebbers van klassieke muziek genieten van twee jonge pianisten die hun talent ten gehore brengen. In de verbouwde en sfeervolle foyer van de Ruchte spelen de twee toptalenten stukken van Beethoven, Schubert, Liszt en Rachmaninoff. Nog niet zo bekend met klassieke muziek? Dit is een prachtig evenement om het eens te ervaren. Aanvang 11.00 uur, de entree bedraagt € 2,00.

De zondagmiddag en -avond staat in het teken van film. Twee topfilms van 20 jaar geleden, omdat de Ruchte 20 jaar bestaat. Om 14.00 uur een film voor jong en oud, namelijk  “Lion King 2”. ’s Avonds om 20.00 uur is de topfilm “The Big Lebowski” te zien op het witte doek bij de Ruchte. Een echte comedy-klassieker uit het imposante oeuvre van de broers Ethan en Joel Coen. Voor beide films de speciale toegangsprijs van 20 duppies (€ 2,00)!

Kortom: een weekend met voor ieder wat wils!

Het volledige theaterprogramma 2018/2019 van de Ruchte is te vinden op www.deruchte.nl.

Informatie: De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl