Erika Janssen stuurde ons namens de gemeente Someren onderstaand bericht…

“Volgende week maandag 7 juni start Enexis, in opdracht van de gemeente Helmond, met de voorbereidende werkzaamheden ter vervanging van sluis 8. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen Goorsebaan en Lungendonk 1 en Kanaaldijk Z.O. 60 en de kruising met Vossenbeemd. In verband hiermee is het Helmondse gedeelte van de Lungendonk tot en met maandag 5 juli afgesloten.
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het maken van een nieuwe gestuurde boring onder het kanaal. Er worden ook nieuwe kabels gelegd en gemonteerd. Na uitvoering van deze werkzaamheden zullen waar mogelijk nog vervallen kabels worden verwijderd.

Voor de doorgaande weg naar Helmond via Lungendonk geldt tijdelijk een omleidingsroute. Deze loopt via Herselseweg / N612 langs het kanaal. Woningen en bedrijven aan de Lungendonk blijven gewoon bereikbaar.

Uit navraag bij de gemeente Helmond blijkt dat de bewoners aan het Helmondse gedeelte van Lungendonk deze week een brief over de wegwerkzaamheden ontvangen. Op verzoek van de gemeente Someren worden deze week ook de inwoners aan het Lieropse gedeelte van de Lungendonk persoonlijk geïnformeerd”.