Wilt u weten wat u kunt doen om uw woning beter te beschermen tegen inbraak? Vraag dan de woningscan aan. De gemeente geeft gratis 50 scans weg.

Tijdens een woningscan komt een onafhankelijk adviseur van het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (CCV) bij u thuis op bezoek. De adviseur beoordeelt de sterke en zwakke punten van uw woning, geeft uitgebreide voorlichting, tips en advies op maat. Na de scan ontvangt u een rapport waarin de informatie en adviezen zijn opgenomen zodat u deze nog eens op uw gemak kunt doornemen. In de praktijk blijkt dat u vaak met eenvoudige maatregelen, zonder (hoge) kosten, uw woning beter kunt beveiligen.

De scan biedt u bewustwording en inzicht in de veiligheidssituatie van uw woning. U beslist zelf welke adviezen u opvolgt. Als u goed bent voorbereid en weet wat u moet doen, kunt u de kans op een inbraak, insluiping en andere onveilige situaties verkleinen.

Wanneer u, eventueel aan de hand van het advies, besluit om de sloten van uw woning te vervangen, dan is het belangrijk om dit door een betrouwbare slotenmaker uit te laten voeren. Helaas zijn er tegenwoordig veel malafide slotenmakers actief, die te hoge prijzen berekenen en niet betrouwbaar zijn. Kijk op www.hetccv.nl voor een bedrijf met een erkend politiekeurmerk bij u in de buurt.

U kunt zich tot 1 oktober a.s. aanmelden voor een woningscan door een mail te sturen naar whatsappalertgroep@someren.nl met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. De gemeente Someren kan maximaal 50 scans laten uitvoeren.

U kunt uw kennis over inbraak ook testen via www.politiekeurmerk.nl.

Bron: website gemeente Someren
Foto: Pixabay