Van Harrie van de Sanden kregen we onderstaand bericht…

In het meer dan 825-jaar oude Peeldorp Lierop torent hoog boven de landelijk gelegen plattelandsgemeente de markante Koepelkerk. De neo-Romaanse Koepelkerk in Lierop is de laatste schepping van architect Karl Weber. Weber heeft dertig kerken gebouwd, waarvan er ook in onze regio nog een aantal te bezichtigen is in o.a. Geldrop, Uden, Best, Roermond en Lierop.

Velen hebben in de loop der jaren een bezoek gebracht aan de kerk van de Heilige Naam Jezus te Lierop. In het centrum van Lierop pronkt de Koepelkerk nog in een authentieke staat. Naast het bezichtigen van al het pracht en praal biedt het godshuis ook voor u een moment van innerlijke rust of gebed.

RIVM beleid

Een bezoek brengen op de woens- en zaterdagmiddagen aan de monumentale Koepelkerk in Lierop behoort deze zomer niet tot de mogelijkheden. De oorzaak van het opschorten van de openstelling is gelegen in het Corona virus (COVID-19), dat momenteel ook heerst in Zuidoost-Brabant. Het Coronavirus heeft een enorme impact op ieders dagelijkse leven.

‘Let goed op jezelf en … je naasten’ is de hartenkreet van de werkgroep ‘Openstelling Koepelkerk’. Om die reden heeft de werkgroep ‘Openstelling Koepelkerk’ van de parochie in goed overleg met de Locatieraad besloten om de reguliere openstelling van de Koepelkerk voor dit jaar op te schorten naar 2021.

‘Let goed op jezelf en… je naasten en dit alles in een goede gezondheid’ wordt u van harte toegewenst door een levendige Lieropse samenleving.

Graag zetten we de deuren van onze Koepelkerk in 2021 weer voor u open!