Alle inwoners van Lierop hebben er al één in de brievenbus gehad. Geluksroute nummer één is een feit! De werkgroep Dienstverlening en Communicatie van Dorpscoöperatie Lierop Leeft komt normaal gesproken in actie wanneer er een vraag vanuit de gemeenschap is, maar in dit geval hebben ze een uitzondering gemaakt. In deze onzekere tijd, waar een bezoekje aan de bouwmarkt of even naar oma gaan niet meer vanzelfsprekend is, zijn we allemaal opzoek naar lichtpuntjes. De werkgroep heeft de inwoners van Lierop gevraagd om hun geluksplekjes in Lierop met hen te delen. De geluksplekjes kunnen plekken zijn die dierbaar zijn, gelukkig maken, waar wij tot rust komen, wat ons ontroert of gewoonweg bijzonder is. Door deze geluksplekjes aan elkaar te koppelen ontstaat er een wandelroute. De werkgroep heeft voldoende inzendingen ontvangen om maar liefst vier mooie wandelingen uit te zetten, voor elk blad van een klavertje vier één.

De Geluksroutes in Lierop zijn geboren.
Geluksroute nummer één leidt u onder andere langs den Oetert en door de Vloeten. En onderweg vindt u verschillende rustpunten om tijdens de acht kilometer durende wandeling te gaan zitten en stil te staan bij de mooie plekken die de inwoners van Lierop aangedragen hebben. De overige drie Geluksroutes zullen in de loop van 2021 volgen.
Dorpscoöperatie Lierop Leeft houdt u op de hoogte via de website www.lieropleeft.nl. HIER kunt u ook de digitale Geluksroute nummer één vinden.

Bij de Spar in Lierop en bij het VVV in Someren zijn ook handzame Geluksroutes verkrijgbaar.