Gisterenmiddag zijn de geluksroutes officieel geopend met de onthulling van een routepaaltje op het Kerkplein door Marieke Linders, onze dorpsondersteuner en Toon van Vroonhoven.

De Geluksroutes zijn door de werkgroep Dienstverlening & Comminicatie ontwikkeld met Everdine Heesmans en Frank Hurkmans als kartrekkers. Zij kregen het voor elkaar 4 routes uit te zetten.
Namens hen heeft Everdine de mensen toegesproken. Zie hieronder.

“Beste aanwezigen. Fijn dat jullie allemaal gekomen zijn om de officiële opening van de geluksroutes bij te wonen.
Een virus raast over de wereld, zoals ook wij voortraasden in het leven. Maar van de ene op de andere dag was alles plotseling anders”. Dit zijn de beginregels van de begeleidende tekst op elk van de 4 Geluksroutes. We hebben het nu over het coronavirus en de crisis die ons bijna het gehele jaar 2020 en tot nu toe ook 2021 in hun greep hielden en nóg houden.

Gelukkig heeft corona ook goede dingen gebracht. Zoals zorgzaamheid en aandacht voor elkaar. Hoewel de Dorps Coöperatie Lierop Leeft alleen maar inspeelt op vragen en wensen van de leden vond de werkgroep Dienstverlening & Communicatie het toch ’n goed plan om ’n oproep te doen aan de mensen om hun geluksplek met ons te delen. Uit de vele reacties heeft de werkgroep 4 routes samengesteld. Er bleek dus toch ’n vraag te zijn. ’n Vraag om even de dagelijkse sleur en bekommeringen te ontlopen. Letterlijk te ontlopen. Voor elk blad van het klavertje 4 hebben we één route uitgezet. We staan nu bij het gemeenschappelijke startpunt. Het plein voor onze prachtige koepelkerk. De Kerk die ook menig maal als geluksplek genoemd werd.

Route 1 leidt ons door het zuidoostelijke gedeelte van Lierop. ‘n Prachtige wandeling door o.a. d’Oetert en over de Vaarsche Hoef.

Bij Route 2 wandelen we via het Beuven en de Strabrechtse Heide naar Moorsel. Het zuidwestelijke gedeelte van Lierop dus.

Dat het op de Broekkant, Winkelstraat en Gebergte ontzettend mooi is kun je zien wanneer je Route 3 loopt. Met z’n ruim 10 km is dit meteen de langste route.

Met de Herselsche Bossen, het motorcrossterrein, en ‘t Eindje maken we het kwartet compleet. Route 4 brengt je op verassend mooie plekjes.

De geluksplekken worden zowel op de plattegrond als langs de route gemarkeerd door ons logo. De door de gemeente Someren geschonken paaltjes zijn door de medewerkers van OutdoorEnZo van het logo voorzien en bij de geluksplekken geplaatst.

De Geluksroutes zijn in Lierop huis aan huis verspreid. Voor mensen die buiten Lierop wonen liggen er altijd klaar bij de SPAR in Lierop en de VVV in Someren. Bovendien zijn ze te downloaden via de website van Lierop Leeft. Ook staan ze op de website van Land van de Peel.

Namens Lierop Leeft wens ik jullie allemaal hele fijne wandelingen toe.”

Zie hieronder ook enkele foto’s en het filmverslag van Siris.