Vandaag vond bij het Frank Doucette monument op gepaste wijze de dodenherdenking plaats.
Drie buurtkinderen legden een krans neer bij het monument en buurtbewoner Ad van der Zanden hees de nationale driekleur.

Met een twee minuten durende stilte werd de herdenkingsplechtigheid in stijl afgesloten.

Jaarlijks op 4 mei herdenken jong en oud ‘Nationale Dodenherdenking’. Met velen staan jongeren en ouderen vandaag stil of komen bijeen op markante plekken uit de Tweede Wereldoorlog. Duizenden burgers en militairen, die op een afschuwelijke wijze om het leven zijn gekomen, worden herdacht.
Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij de duizenden – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of gesneuveld sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.
Vaak onder erbarmelijke omstandigheden hebben deze lotgenoten hun leven gedeeld met anderen. Een aangrijpende gebeurtenis uit de wereldse geschiedenis.

Morgen, 5 mei wordt de Nationale Bevrijdingsdag, de 75e Bevrijding van Nederland, ook op gepaste wijze gevierd. Het is en blijft ontzettend belangrijk dat we onze vrijheid koesteren en beschermen, zodat we het kunnen doorgeven aan onze kinderen en alle toekomstige generaties.

‘Vrijheid is een kostbaar bezit…’.

Foto’s: Harrie vd Sanden