Gelukkig kon de, inmiddels 3e editie, van het voetbalkamp dit jaar weer plaatsvinden. Omdat deze editie dit jaar samenviel met het ’75 jaar SV Lierop jubileum weekend’ werd er deze keer extra uitgepakt met een leuk voetbal- en spelprogramma!

Een kleine 80 deelnemers en ongeveer 30 kaderleden melden zich vrijdag met veel enthousiasme op de Renkant bij de plaatselijke SV. Bij aankomst kregen de deelnemers een mooi jubileum t-shirt aangereikt en werden vervolgens verdeeld over diverse groepjes.

Vervolgens werden er diverse (voetbal) spellen gespeeld, zoals flessen voetbal en honkvoetbal. Ook vod er een penalty shoot out plaats. Hier werden diverse kogels afgevuurd, waar voormalig Lierop 1 doelman Sjoerd de nodige moeite had om deze te keren.

Na het middag programma werd er gezamenlijk genoten van de culinaire hoogstandjes van Harrie en zijn keukenhulpjes. De frietjes en snacks lieten zich goed smaken.

Na het diner stond het avondprogramma op de agenda, waaronder het bosspel en led-voetbal.

Het bosspel vond plaats in de mooie bossen bij het Starven. Bij dit spel moesten er diverse logo’s (gerelateerd aan SV Lierop) gezocht worden. Echter, dit werd extra moeilijk gemaakt door enkele struikrovers en douaniers. Deze moest men proberen te ontwijken, omdat er anders strafpunten volgden. Kinderen, maar ook de begeleiding beleefden veel plezier aan dit spel.

Na terugkomst bij de kantine gingen enkele groepen nog een partijtje voetballen in het donker met een verlichte bal en verlichte doeltjes. Een mooi tafereel om te beleven en te aanschouwen.

De zaterdag stond o.a. in het teken van de diverse spellen met luchtkussens. Het hoofdveld was ingericht als één grote speeltuin, met daarin onder andere boarding en een grote hindernisbaan.

Zeer leuke spellen, maar wel een beetje vermoeiend voor met name de jongsten van het stel.

Om half 3 werd er nog een mooie groepsfoto gemaakt en gezamenlijk afgesloten en werd er nog genoten van een welverdiend verfrissend ijsje.

Bij deze een woord van dank aan alle deelnemers, kaderleden, vrijwilligers en iedereen die deze editie tot een succes hebben gemaakt. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie en kijkt nu al uit naar het volgend jaar.

Vriendelijke sportgroet,
Organisatie Voetbalkamp SV Lierop