Na twee jaar stilzitten mochten ze eindelijk weer op de planken. De spelers van proFiel brengen dit jaar het stuk ‘Paniek in het pension’.

Twee zussen Pottenbakker (gespeeld door Marij Verstappen en Marieke Adriaans) runnen samen een pension, we maken kennis met twee gasten, een eigenzinnige kunstenaar (debutant Jan van Gastel) en een ijverige lerares (Bertie van den Eijnden). Onverwacht krijgen ze bezoek van freule Agaath Ooievaar (Mieke van Oers), maar de zussen Pottenbakker denken dat zij de inspecteur is die het pension moet keuren op hygiëne, service en ruimte. Kortom verwarring alom, wat garant staat voor doldwaze taferelen.

De rollen zijn dit jaar op ieders lijf geschreven, geloofwaardig en soms net iets over de top wat ten goede komt voor de lachspieren. Debutant Jan van Gastel speelt zijn rol met verve, alsof hij al jaren speelt. Goeie mimiek, en af en toe een tikje ondeugend. Maar ook Mieke van Oers speelt voortreffelijk, de adellijke Agaath Ooievaar was ooit eens een wilde meid. Wat deed zij daar in die bezemkast?

Nieuwsgierig, kom zeker kijken. Er zijn nog twee voorstellingen in de Vurherd, zaterdagavond 21 mei vanaf 20.00 uur en zondagmiddag 22 mei vanaf 14.30 uur.

Gewoon een middagje of avond lekker ongestoord lachen, dat was alweer een tijdje geleden. Paniek in het Pension, een aanrader!!

Hier enkele reacties uit de zaal na afloop van de toneeluitvoering van ProFiel
“Ik heb mij geen seconde verveeld”
“Wat was het komisch”
“Ik vond het echt kei goe”
“Een voorstelling met een gouden randje”
“Jullie verdienen meer publiek”
“Verrassend decor”

Helaas gaat ProFiel stoppen dus u heeft nu de laatste kans om nog een uitvoering te zien.

Gezien door Erik Hesius.
Zie alvast enkele foto’s van Fridy Maas in onze slapgalerij.