Maandagavond werd op de bijeenkomst van de Vrouwen van Nu een cheque van € 350,- overhandigd aan Mieke van de Heuvel, teamcaptain van het team ‘De Heuveltjes’, dat de eerste Lieropse Dorpskwis wist te winnen.

Als goede doel gaven zij op: ‘harten kussen’. Dit vergt meer uitleg en dat kregen we van Mieke…
‘Harten kussen’ is een project dat de vrouwenvereniging van Lierop als vrijwilligerswerk doet. We maken kussentjes in de vorm van een hartje voor de mammacare poli van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.
Zij geven deze aan de vrouwen die borstkanker hebben en een lymfeklier verwijdering hadden in de oksel.
Deze dames vinden het fijn om een kussentje in de vorm van een hartje onder de arm te dragen. Het geeft hun veel pijnverlichting.

Onze vereniging moet zelf de kosten dragen van dit project en probeert sponsoring te vinden zodat het geld uit de kas voor de andere activiteiten van Vrouwen van Nu Lierop gebruikt kan worden.
Alle materialen zijn van katoen en vooral de vulling is een kostenpost. We zijn dan ook blij dat we nu 350 euro hebben om weer de nodige hartjes te kunnen maken!
Deze actie wordt landelijk in diverse afdelingen van Vrouwen van Nu uitgevoerd. Iedere afdeling heeft een eigen ziekenhuis toebedeeld gekregen die ze van kussentjes voorziet.

Mochten er mensen zijn die dit initiatief een warm hart toedragen, dan mogen ze altijd restjes (katoen)stof afgeven. Wij maken er weer dames die het minder getroffen hebben blij mee.

Namens de Heuveltjes willen wij de organisatie van de Lieropse Dorpskwis bedanken voor de geweldig fijne middag die wij als familie mochten beleven en Lieropse mensen, bedankt voor de vele felicitaties en leuke reacties’.

Mieke van den Heuvel,
Team captain van de Heuveltjes

PS
Het onderstaande tekstkaartje doen we bij de kussentjes om de dames een hart onder de riem te steken.

             

vrouwenvannu.lierop@gmail.com