De Groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid.

De regionale commissies van het waterschap reiken deze prijs uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving met de samenleving.

De prijs werd afgelopen dinsdag aan Adrie van den Einden uitgereikt door bestuursvoorzitter Ernest de Groot van waterschap Aa en Maas. Het voltallige college van B en W was bij deze gebeurtenis aanwezig.

Duurzaam ondernemen is voor Green Specialties een vanzelfsprekendheid. Het bedrijf op de Achterbroek is Milieukeur gecertificeerd. GSH gaat zuinig om met natuurlijke bronnen, zoals water en zon. Ze maken bij de productie (wassen en verpakken) gebruik van zonne-energie en warmtewisselaars en zorgen ervoor dat het water op eigen terrein gezuiverd wordt, zodat het hergebruikt kan worden. Voor de irrigatie werken ze bewust met grondwater, waardoor de milieubelasting minimaal is.

Zie ook de foto’s…