Lachgas in de auto? XTC op een festival? Is dat normaal of niet normaal?

Het zijn een aantal vragen die aan bod komen in het grote drugsonderzoek ‘Trippen of Skippen?. Het onderzoek is gericht op jongeren en jongvolwassenen in Oost-Brabant, dus ook in Lierop. Op deze manier willen we meer te weten komen over de mening van jongeren over drugs(gebruik). Jongeren die de enquete invullen, maken kans op een mooie prijs.

Verontrustende cijfers
Drugs en drugsgebruik. Het lijkt steeds meer verankerd te raken in onze samenleving. Met alle gevolgen van dien. Uit de onlangs gehouden GGD Gezondheidsmonitor gaf 70% van de jongvolwassenen aan het gebruik van softdrugs normaal te vinden. Wat is hier de reden van? En gebruiken jongeren daardoor ook meer drugs? Heeft de norm van jongeren over drugs een relatie met de plek waar de drugs wordt gebruikt? Het zijn allemaal vragen waar we met het onderzoek antwoord op willen krijgen.

Spoor jongeren aan om mee te doen
Heeft u (klein)kinderen in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar of komt u regelmatig met deze leeftijdsgroep in contact? Vraag ze dan om deze enquête in te vullen. Ze maken zo kans op het winnen van een mooie prijs naar keuze zoals Skydiven, dagje naar een pretpark, karten of een wellnessbezoekje.

De vragenlijst is online in te vullen via www.trippenofskippen.nl. Dat kan tot eind november. Het invullen kost ongeveer 10 minuten.

Bron: Gemeente Someren